Mathias Hamre og Espen Bierud har fått faste jobber hos NRK Sørlandet i Kristiansand.

To nyhetsjegere får fast jobb hos NRK Sørlandet: – Styrker helt klart nyhetsmuskelen

NRK ansetter to journalister i fast stilling i Kristiansand.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK Sørlandet har ansatt Mathias Hamre (23) og Espen Bierud (46) i faste stillinger som nyhetsjegere i NRK Sørlandet med arbeidssted i Kristiansand.

Det skriver de i en pressemelding.

Nyhetssjef Jon Anders Møllen er glad for at begge de to nyansatte takket ja til stillingene.

– Mathias og Espen vil helt klart styrke nyhetsmuskelen i NRK Sørlandet, sier Møllen.

Om Hamre sier nyhetssjefen:

– Mathias er nykommer som journalist, men har på kort tid vist imponerende evne til å finne og løse gode nyhetssaker for alle våre medieplattformer, sier Møllen.

Samtidig skryter han også av Espen Bierud.

– Espen tar med seg betydelig erfaring både som journalist og arbeidsleder. Han er svært allsidig som reporter og har multimedial erfaring.

23 år gamle Hamre har vært praktikant, tilkallingsvikar og vikar i NRK Sørlandet. Han har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Volda og avsluttet i fjor et årsstudium i spansk ved Universitat de Barcelona.

Bierud har tidligere jobbet som videojournalist i NRK, i Oslo, Vadsø, Sørlandet - og utlandet. Han har også vært vaktsjef og redaksjonssjef i NRK Sørlandet.

46-åringen har studert pedagogikk ved Universitetet i Oslo, har grunnfag i filmvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer og gjennomført en bachelor i film/tv, journalistikk og kommunikasjon fra Bond University i Robina, Australia.

Powered by Labrador CMS