Agnete Klevestrand i Dagens Næringsliv lånes ut til Hydrogen Insight

Derfor lånes Agnete Klevstrand ut til ny NHST-tittel

DN-journalist Agnete Klevstrand lånes ut til NHST-satsningen Hydrogen Insight. – Når det nå satses milliardbeløp på hydrogenprosjekter over hele verden, trengs kritisk journalistikk som forstår både energi og næringsliv, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble Hydrogen Insight lansert, en ny tittel i energiporteføljen til mediekonsernet NHST.

Journalist Agnete Klevstrand, som har jobbet i DN i fem år, lånes nå ut til Hydrogen Insight-redaksjonen i et år. Redaksjonen skal jobbe fra London og Oslo, med mål om å være den fremste hydrogenpublikasjonen internasjonalt.

– Klimajournalistikk må dekke hele spekteret, fra de store katastrofene til de helt konkrete prosjektene. For å nå målet om netto null utslipp i 2050 trengs enorme satsninger på fornybar energi, og pengene må brukes riktig. Verken investorer eller statlige subsidier bør ta seg råd til å satse på feil prosjekter, sier Klevstrand.

Hun legger til at nettstedet skal luke ut grønnvasking.

– Mange aktører har interesse av å fremstille hydrogen som en slags superløsning på klimakrisen. Men det er mye hydrogen ikke bør brukes til. Når det nå satses milliardbeløp på hydrogenprosjekter over hele verden, trengs kritisk journalistikk som forstår både energi og næringsliv, sier hun.

I DN har Klevstrand skrevet blant annet om russlandssanksjoner og russiske fiskefartøy, hvitvasking, miljøskadelig strandhugging av skip, og Hydros ulovlige utslipp i Brasil.

Før hun begynte som journalist i DN jobbet hun tre år som advokatfullmektig i advokatfirmaet Bahr, med blant annet teknologi- og patentrettigheter.

Hydrogen Insight skal gi innsikt i hele den globale hydrogensektoren, både politikk og teknologiutvikling, fra produksjon med og uten karbonutslipp, til hvordan hydrogen potensielt kan brukes i transport, industri, energilagring og oppvarming.

– Det blir skikkelig gøy å være en del av det veldig kunnskapsrike teamet hos Hydrogen Insight, sier Klevstrand.

DNs sjefredaktør Janne Johannessen sier at avisen ønsker å legge til rette for at ansatte får flere muligheter til å utvikle seg.

- Hydrogen Insight er en spennende NHST-satsing som vi i DN vil samarbeide tett med. Vi ønsker Agnete og de andre lykke til med oppstarten, sier sjefredaktør Janne Johannessen.

Powered by Labrador CMS