Fra venstre: Magnhild Mostad, Katrine Gundersen, Aksel Halmøy og Anders Kjølen.

Fire nye ansettelser i Bergensavisen

Avisen henter inn flere med ulik bakgrunn for å styrke redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Magnhild Mostad (25) har fått jobb i nyhetsavdelingen. Hun har mastergrad i undersøkende journalistikk fra UiB. Hun kommer til å være en del av BAs krimteam mens Linda Nilsen er konstituert reportasjeleder på nyhet.

Katrine Hamre Gundersen (36) har lang erfaring fra TV2s utenriksavdeling, og startet i BA høsten 2020. Nå har hun fått fast jobb og blir en del av næringslivsavdelingen i avisen.

Aksel Hallan Halmøy (23) er fast ansatt som nyhetsjournalist på kultur. Han har vært innom BA i mindre vikariater tidligere, og kommer fersk ut fra Volda i sommer.

Anders Kjølen (31) er fast ansatt på fotoavdelingen. Han har vært tilknyttet BA siden 2011, og har det siste halvåret vært i et vikariat på fulltid.

Unge og erfarne

Fungerende nyhetsredaktør i Bergensavisen, Geir Jetmundsen, sier at alle de fire ansatte har vist sine kvaliteter i tidligere arbeid for avisen.

– Alle disse er unge men erfarne journalister som vi vet kan gjøre en god jobb. I BA setter vi vikarer som har jobbet godt veldig høyt, og disse har vi fulgt med tiden. Derfor er det naturlig at de får fast jobb, sier han til Medier24.

Jetmundsen sier også at den unge alderen til de nyansatte bidrar til økt mangfold i redaksjonen.

– Det er viktig å ha en god miks i redaksjonen. Vi er i en posisjon der vi må satse på unge talenter. Vi er et sted der unge folk får sjansen, og hos oss blir du kastet ut i ting tidlig. Alle disse har vært gjennom det, og taklet det bra.

BAs konstituerte redaktør Tor Godal slutter i BA 31. mars. I den forbindelse gjøres det en rekke omrokkeringer frem til ny BA-sjef er på plass når Guro Valland kommer i januar.

Rune Ulvik blir konstituert sjefredaktør i perioden, Katrine Bøckmann blir konstituert administrerende direktør. Geir Jetmundsen blir konstituert nyhetsredaktør mens Linda Nilsen blir reportasjeleder for nyhet i perioden.

Powered by Labrador CMS