Nye ansikter i Morgenbladet: Maria Dyrhol Sandvik, Aksel Rogstad, Elida Høeg, Luqman Wadood og Elias Bakken Johansen. Kristine Aas og Katinka Hustad er også ansatt i Morgenbladet.

Morgenbladet ruster opp - ansetter fem nye journalister

Morgenbladet henter fra Klassekampen, Vårt Land, prisvinnende fotograf og gründeren bak Jeune.no.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst ble det klart at Morgenbladet tok sats og lyste ut hele fem redaksjonelle stillinger.

Nå har den Mentor Medier-eide avisen landet ansettelsene.

Morgenbladet henter Maria Dyrhol Sandvik (35) fra Klassekampen, Elida Høeg (32), Elias Bakken Johansen (28) fra Vårt Land, Kristine Aas (27), Aksel Rogstad (23) og Luqman Wadood (21).

Morgenbladet-sjefen Sun Heidi Sæbø forteller at de fikk inn rundt 300 søknader på de fem redaksjonelle stillingsutlysningene.

– Vi gjorde et statement med å gå ut med alle utlysningene samtidig og det ga virkelig effekt. For oss var det en utrolig spennende prosess å gå inn i. Samtidig som vi fikk inn sterke navn fra andre publikasjoner, fikk vi også søknader fra folk med annen kompetanse og med bakgrunn fra både akademia, tenketanker og departementer, sier Sæbø.

– Det var et veldig privilegium å snakke med så mange dyktige kandidater underveis, legger hun til.

Henter fra Klassekampen og Vårt Land

Sandvik blir ansatt som politisk journalist. Hun har jobbet som politisk journalist siden 2018, og vært en av tre reportere med ansvar for det området. Hun har også aviserfaring fra Bergens Tidende hvor hun både jobbet som debattjournalist og kommentator.

Bakken Johansen er tillitsvalgt i Vårt Land, og har jobbet i Mentor Medier-avisen siden 2020. Hos Morgenbladet blir han kulturjournalist.

Han har også erfaring fra DN Magasinet, jobbet for Musikknyheter.no og ved siden av har han skrevet filmanmeldelser på sin hobbybaserte instagramblogg @jegserfilm.

Høeg flytter hjem til Norge for å bli aktueltjournalist. Hun har jobbet med fortellende journalistikk, også med lyd, og har levert saker til både Morgenbladet, NRK, Aftenposten, DN og TV 2. I fjor ga hun ut bok om gentrifisering og turisme i Barcelona.

Aas begynte som sommervikar på desken til Morgenbladet i fjor, og blir nå anmelderansvarlig.

Hun har tidligere jobbet som debattjournalist i Aftenposten SID og som featurejournalist i Dagbladet Magasinet og VG Helg.

Henter gründeren bak Jeune.no

Aksel Rogstad går inn i en ettårig prosjektstilling i 80 prosent som debattansvarlig. Han har tidligere vikariert i rollen som debattansvarlig i sommer og delvis gjennom høsten.

Tidligere har han vikariert i Aftenpostens debattredaksjon og vært journalist i Universitas.

Luqman Wadood kommer inn i en prosjektstilling som debattjournalist.

Han har de siste to årene vært redaktør for og gründer av debattsiden Jeune.no.

Luqman har også vært sommervikar i VG avdeling Z, jurymedlem for Ta ordet 2022 og ungdomsreporter for Barnas Valg 2017. Han er dessuten medlem i Kringkastingsrådet og Debattens nyetablerte ungdomspanel.

I tillegg ansetter Morgenbladet den prisvinnende fotografen Katinka Hustad. Hun vant Årets bilde i 2017 under en tur til Russland.

Hun har også en har master fra Filmskolen på Lillehammer.

– Alle sjefer vil jo til enhver tid – og enda mer nå i dyrtiden – glede seg over nyansettelser, men for Morgenbladets del er det ekstra viktig at vi får på plass nye, dyktige journalister og fotografer, nå som vi har momentum og er i vekst, Morgenbladet-sjefen Sæbø.

Powered by Labrador CMS