Ansvarlig redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, nyhetsdirektør i NRK, Helje Solberg og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Økning av medieprofiler på Kapitals liste over Norges mektigste kvinner

Ti kvinner fra mediebransjen er inne på Kapitals liste over Norges mektigste kvinner. Redaktør i Kapital, Vibeke Holth, spår at man finner den neste kringkastingssjefen på listen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, kommer høyest på Kapitals liste over Norges mektigste kvinner fra mediebransjen.

Også i fjor var Skogen Lund øverst av kvinnene i mediebransjen.

Kapital plasserer Skogen Lund på en 26. plass på den totale listen av kvinner i alle bransjer. Det er ni plasser ned fra hennes plassering i 2020.

Helt øverst på den store listen finner man Ap-nestleder og statsråd Hadia Tajik.

Redaktør i Kapital, Vibeke Holth, forklarer at tilbakegangen for Skogen Lund skyldes tilfeldigheter.

– Det er veldig mange politikere som har kommet inn på toppen av listen. Det er ikke det at Skogen Lund har blitt mindre mektig, men det er andre som har relativt sett blitt mektigere ved at vi har fått en ny regjering hvor halvparten er kvinner, sier Holth til Medier24 og viser også til at flere helsetopper har blitt mektigere.

Styrket seg etter pandemien

På årets liste finner man ti kvinner fra mediebransjen. Det er fire flere enn året før.

Holth peker på at mediene har vært viktige under pandemien som en av årsakene for økningen av antall kvinner fra mediebransjen på listen.

– Folk har vært avhengig av troverdige og redaktørstyrte medier for å skaffe tilgang til riktig informasjon. Mange har også lest mer aviser og brukt media mye under pandemien. Sånn sett har nok mange kvinnelige medieledere styrket sin posisjon.

– Vi ser også at veldig mange av de store dagsavisene i Norge har mange kvinnelige redaktører, legger hun til.

På 62. plass på listen finner man generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen. Kapital beskriver henne som den mektigste innen organisasjonslivet i norsk medieverden.

Etter Floberghagen følger nyhetsdirektør i NRK, Helje Solberg, på en 64. plass, ansvarlig redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, på en 68. plass, og ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, på en 74. plass.

Men man finner neste kringkastingssjef på listen

Holth kommer også med et lite tips om en av medienorges mest ettertraktede jobber.

– På den listen der finner man mest sannsynlig Norges neste kringkastingssjef. Det er mye som taler for at vi får den første kvinnelige kringkastingssjefen. I så fall finner du henne på denne listen, sier Holth.

De resterende kvinnene på listen er:

Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG (76).

Vibeke Fürst Haugen, programdirektør i NRK (95).

Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør i Schibsted (97).

Anne Weider Aas, leder for samfunnsavdelingen i TV2 og PFU-leder (98).

Hanne Skartveit, politisk redaktør i VG (100).

Powered by Labrador CMS