Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier hun gjør «de vanlige greiene» i jula.

Julepraten:

Ett spesielt stykke journalistisk arbeid har gjort ekstra inntrykk på Anette Trettebergstuen

Det gøyeste kulturministeren har gjort i år er å ligge på rygg og spille rævkrok.

Publisert

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Hun har også ansvaret for mediepolitikken.

– Hva gjør du i jula?

– Er sammen med familien, leser papiraviser ved peisen, og forhåpentligvis finner jeg noe skiføre.

– Har du en eller flere spesielle juletradisjoner?

– Egentlig ikke. Jeg begynte først å få behov for juletradisjoner da jeg fikk barn. Vi gjør de vanlige greiene, rett og slett.

– Hvilken artikkel fra 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

– Oi, det blir helt umulig å velge bare én. Det har vært så mye bra kvalitetsjournalistikk dette kriseåret, journalistikk som har fått fram historier og forskjellige sider av for eksempel krigen i Ukraina. Det er ikke snakk om én enkelt artikkel, men mange, og jeg vil derfor trekke fram det fremragende kvalitetssikringsarbeidet Faktisk Verifiserbar ved Faktisk.no har gjort, for å sikre oss sann informasjon fra krigen i Ukraina. Det arbeidet, og de artiklene har gjort stort inntrykk på meg!

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Alle lokaljournalistene i små aviser som med stramme kår hver eneste dag sørger for å bringe folk nyheter de ikke visste at de trengte, fra lokalsamfunnene der de bor.

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2022?

– For egen del var noe av det morsomste jeg har gjort i år å delta i EM i rævkrok under Audunbakkenfestivalen. En skikkelig ildsjelfestival, som holder det ekte.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2023?

– De siste årene har jo vist oss at det er umulig å spå hva framtiden vil bringe. Men det jeg vet, er at det skjer mye spennende i mediepolitikken. I 2023 kommer vi til å arbeide med oppfølging av Ytringsfrihetskommisjonen, jobbe videre med regulering av og dialog med big tech-selskapene, og dessuten få innspill fra den nordiske tankesmia om big tech. Det blir også utlysning av ny avtale om kommersiell allmennkringkasting på tv, og nye regler for pressestøtten

Powered by Labrador CMS