Alternativt budsjett:

SV gir 40 millioner til mediene

Vil øke mediestøtten med 20 millioner kroner i sitt alternative statsbudsjett. Vil også opprette ny støtteordning for gravende journalistikk.

Publisert

Det skriver Freddy André Øvstegård, mediepolitisk talsperson og stortingsrepresentant for SV, i en e-post til Medier24.

– Jeg var svært skuffa over at Trine Skei Grande, som kaller seg demokratiminister fordi hun har ansvar for mediepolitikken, leverte et reelt kutt i pressestøtta. SV går motsatt vei og foreslår heller et krafttak for mediemangfold og ytringsfrihet i vårt alternative budsjett som nettopp er lansert, skriver han. 

I tillegg til 20 millioner i økt mediestøtte, vil SV styrke innovasjonsordningen til lokalaviser med ni millioner og indeksjustere støtten til samisk dagspresse med to millioner.

– Mediene er inne i en omstilling demokratiet vårt er helt avhengig av at lykkes. Men skal den lykkes må mediepolitikken rigge mediene for å lykkes, i stedet for å spenne beina på redaksjonene i innspurten. Derfor foreslår SV totalt 40 millioner mer enn regjeringen til mediene, inkludert 20 millioner mer på pressestøtta, skriver Øvstegård.

SV vil også opprette en støtteordning for gravende journalistikk. Den vil de gi åtte millioner kroner. 

– Samfunnet er avhengig av at redaksjonene har ressurser til å gjøre de store graveprosjektene. Alt fra barnevernsavsløringene i VG til Aftenpostens Panema Papers. Men denne gravejobben er ekstremt ressurskrevende, derfor foreslår SV en ny støtteordning for gravende journalistikk som redaksjonene kan søke på, skriver han. 

Powered by Labrador CMS