Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski og SV leder Audun Lysbakken legger fram SVs alternative budsjett mandag formiddag.
Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski og SV leder Audun Lysbakken legger fram SVs alternative budsjett mandag formiddag.

SV ønsker å øke pressestøtten med 45 millioner

SV går inn for å øke pressestøtten med 45 millioner kroner på grunn tap av annonseinntekter under pandemien.

Publisert Sist oppdatert

I sitt alternative statsbudsjett går SV inn for å øke pressestøtten med 45 millioner kroner.

«En sterk og uavhengig presse er viktigere enn på lenge. Etter at mediene har tapt store summer på grunn av pandemi og tap av annonseinntekter, øker vi pressestøtten», står det i det alternative statsbudsjettet som SV la frem mandag formiddag.

I tillegg til en økning på 45 millioner kroner i pressestøtte, vil SV gi tilskudd til lokalradioene på 7 millioner.

– En sterk og uavhengig presse er viktigere enn på lenge. Etter at mediene har tapt store summer på grunn av pandemi og tap av annonseinntekter, øker vi pressestøtten med 45 millioner, skriver SVs mediepolitiske talsperson, Kathy Lie, i en sms til Medier24.

– Vi mener også at det er viktig å styrke vår samiske befolkning og setter av 6,5 mill til samiske aviser. SV mener også at mangfold i mediebildet er viktig og har satt av 7 millioner ekstra til lokalradio, fortsetter hun.

Forrige mandag presenterte regjeringen sitt tilleggsbudsjett.

Der øker Arbeiderpartiet og Senterpartiet pressestøtten til lokalavisene med 8 millioner, i tillegg til 2 millioner til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO).

SV er regjeringens foretrukne budsjettpartner på Stortinget. Mandag starter de forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet 2022.

Powered by Labrador CMS