Anders Opdahl.

Amedia: – Ubegripelig

Amedia sier at de er skuffet over at regjeringen ikke har lyttet til et samlet råd fra norske nyhetsmedier.

Publisert Sist oppdatert

I forslag til statsbudsjett kommer det ingen reversering av momskuttet regjeringen gjennomførte i fjor.

Det får Amedia til å reagere, og slenger seg på Mediebedriftenes Landsforenings uttalelser om at regjeringen ikke har lyttet til norske medier.

– Vi i Amedia er overrasket og skuffet over at regjeringen ikke har lyttet til et samlet råd fra de norske nyhetsmediene, og ikke nå ordner opp i momsproblematikken til redaktørstyrte medier. Det vil svekke vår evne til å fylle samfunnsrollen i en digital tidsalder, sier Anders Opdahl, konsernsjef i Amedia i en pressemelding.

Han påpeker at NRK nå er den eneste redaktørstyrte medievirksomheten i Norge som har en reell plattformnøytral støtteordning.

Opdahl mener en plattformnøytral støtteordning er nødvendig for å vinne kampen om yngre mediebrukeres tid og oppmerksomhet.

– Momsproblemet begrenser oss fra å formidle vår journalistikk gjennom mediebrukernes foretrukne plattformer. Vi er avhengige av at regjeringen legger til rette for at mediebransjen også kan oppfylle vårt viktige samfunnsoppdrag i møte med nye generasjoner, sier han.

Han støtter at NRK skal ha full frihet for å velge plattform for sitt innhold.

– Samtidig er det ubegripelig for oss at ikke momsstøtteordningen til resten av de norske redaktørstyrte nyhets- og aktualitetsmediene også blir gjort plattformnøytral. Bare slik kan vi stå sterkere sammen i å utøve vårt felles samfunnsoppdrag med å holde hele befolkningen informert, og dermed det norske demokratiet levende, kommenterer han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS