Sølve Rydland forlater avisa Nordhordland for Bergenavisen.

Sølve Rydland blir ny politisk redaktør i BA

– For meg er dette selve drømmejobben, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Sølve Rydland (38) er ansatt i en nyopprettet stilling som politisk redaktør i Bergensavisen (BA), opplyser Amedia.

– For meg er dette selve drømmejobben. Jeg er levende opptatt av å forstå og formidle hva som egentlig skjer i politikken. Målet er å ta leserne bak det politiske spillet og gi BA en tydelig stemme lokalt og nasjonalt, sier han.

– Dette er også en enestående sjanse til å få være med på å bygge videre på BA sin posisjon, som den avisen du bare må lese for å henge med på hva som skjer i Bergen, men også rundt byen, sier Rydland.

Han hentes fra jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder i lokalavisen Nordhordland, en stilling han har hatt siden sommeren 2021.

Rydland vil tiltre i jobben på nyåret, opplyser Amedia.

BAs ansvarlige redaktør, Guro Valland, sier ansettelsen er en «et ledd i BAs nye strategiske satsing på politikk og debatt».

– Jeg er utrolig glad for at Sølve blir BAs politiske redaktør. Hans kloke hode og bunnsolide journalistiske metode vil gi skarpe analyser og løfte BA som en meningsbærende avis. Dette er en stjernesignering, både for BA og Bergen, sier Valland.

Rydland har foruten jobb hos Nordhordland, også erfaring fra NRK Vestland. Han har i tillegg bachelorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen (UiB).

Powered by Labrador CMS