Inger Anne Lillebø er tilbake i Avisa Nordlands redaksjonslokaler etter seks år.
Inger Anne Lillebø er tilbake i Avisa Nordlands redaksjonslokaler etter seks år.

Inger Anne Lillebø vender tilbake til Avisa Nordland etter seks år

– Jeg var egentlig yngst i alle år, men nå er jeg i den andre skalaen, sier Inger Anne Lillebø om å komme tilbake til Avisa Nordland.

Publisert Sist oppdatert

Etter seks års permisjon var Inger Anne Lillebø tilbake i Avisa Nordland (AN) som journalist forrige uke.

– Det kjennes helt fantastisk. Jeg har vært ut i mange år og er nå tilbake i den samme jobben som jeg hadde, sier Lillebø til Medier24.

Bakgrunnen for permisjonen var at Lillebø ble fostermor i 2016. Da ble hun frikjøpt av barnevernet og fikk permisjon fra AN.

Mye har endret seg i AN og bransjen siden den gang.

– Vi har flyttet og har fått nye sjefer. Det har også vært en generasjonsskifte mens jeg har vært ute. Jeg var egentlig yngst i alle år, men nå er jeg i den andre skalaen, forteller Lillebø og ler.

Hun trekker også frem at teknologien har endret seg.

– Da jeg var i Nationen for mange år siden skrev vi med rettetast skrivemaskin. Så jeg har ikke lenger skrekk for teknologiske nyvinninger som gir muligheter å jobbe på. Men journalistikken har ligget i bunn hele veien, og den har ikke forandret seg.

Lillebø startet karrieren i Radio Pollen i Arendal, før hun dro til Ringerikes Blad. Etter dette søkte hun jobb i Nordlands Framtid med planen om å bli i nord i ett år.

Det endte med både leilighet i Bodø og småbruk på Lofoten, og Lillebø ble med i fusjonen noen år senere mellom Nordland Framtid og Nordlandsposten som ble Avisa Nordland.

– Det er en helt fantastisk plass, er budskapet fra Lillebø.

Powered by Labrador CMS