Erik Waatland er ansvarlig redaktør i Medier24

DEBATT:

Hvorfor har du ikke kontaktet meg, Erik Waatland?

«Du hadde fått høre at jeg mener det er klokt med noen overordnede redaksjonelle måltall å strekke seg etter, selv om jeg altså mener dagens blir for detaljerte.», skriver Jørn Steinmoen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som leder av redaktørutvalget i Amedia og ansvarlig redaktør i Laagendalsposten leser jeg med stor forundring kommentaren «Er norske redaktører en flokk med lydige konsernbikkjer?».

Du viser til at du har kontaktet en rekke redaktører for å diskutere baksiden av medaljen med såkalte KPIer siden i sommer. Jeg har naturlig nok ikke kjennskap til hvem du og din redaksjon har forsøkt å få i tale i løpet av flere måneders arbeid, men finner det bemerkelsesverdig at du ikke har forsøkt å kontakte meg som leder av redaktørutvalget i Amedia. Med fare for å fremstå som en selvsentrert, såret bikkje stiller jeg spørsmålet: Er ikke det slett journalistisk håndverk?

Du hadde faktisk fått svar på flere av dine spørsmål - til og med av en åpen kilde.

Du hadde fått vite at jeg i juni var invitert i et møte med konsernledelsen og kritiserte de nåværende redaksjonelle KPIene i Amedia for å være for detaljerte og for strømlinjeformede.

At jeg utfordret dem på hva de tenker om tillitsbasert lederskap, tolk det gjerne som redaktørens autonomi, når man har et felles sett med måltall på alle aviser. At jeg mener lokalavisene må i større grad få utvikle seg forskjellig basert på sine lokalsamfunn, politiske ståsted og tradisjoner.

Du hadde også fått vite at jeg mener Amedia bør skrote de kvartalsvise rapporteringsmøtene i sin nåværende form som du sikter til i din kommentar. Jeg personlig tror det er klokere av oss å ha grundigere strategiprosesser i de enkelte mediehusene som ser minimum ett år frem i tid. Det er en fare for at dagens system fanger oss i øyeblikkets tyranni fremfor å se de lange linjer. Å si ja til noe, er som oftest også å si nei til noe annet. Det ønsket jeg å utfordre konsernledelsen på.

Men du hadde også måttet tåle å høre at jeg opplever det er stor takhøyde og genuin interesse fra konsernsjef Anders Opdahl og hans direktører for redaktørenes synspunkter. At jeg er ydmyk og svært takknemlig for den kompetansen og innsikten innholdsutvikling gir meg som lokalavisredaktør. At våre dashboard med grønne og røde piler er en viktig digital lyttepost for å se hva som fanger lesernes interesse. Det er nyttig feedback, men ikke den eneste, når jeg som ansvarlig redaktør skal orkestrere Laagendalspostens redaksjon for å løse samfunnsoppdraget vi er satt til.

Du hadde også måttet høre på at selv om jeg mener rapporteringsmøtene bør fjernes, mener jeg det er riktig bruk av tid, slik vi gjør i vår region, å møtes for å dele kunnskap og redaksjonelle utfordringer på tvers av avistitlene flere ganger i året.

Og du hadde fått høre at jeg mener det er klokt med noen overordnede redaksjonelle måltall å strekke seg etter, selv om jeg altså mener dagens blir for detaljerte.

Når det gjelder samarbeid på tvers av redaksjoner i forbindelse med en hendelse, antar jeg du har vår dekning av drapene her i Kongsberg i tankene. Du hadde fått høre at dette var et initiativ fra meg som ansvarlig redaktør, fordi jeg hadde et brennende ønske om å gi våre lesere en best mulig dekning hvor informasjonsbehovet var enormt. Det mener jeg var en riktig beslutning.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS