Marte Ingul, konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia (t.v.) og direktør Kjersti Fløgstad ved Nobels Fredssenter.

Amedia inngår samarbeid med Nobels Fredssenter

Konsernet blir hovedpartner med Nobels Fredssenter for prosjektet «Freedom of Expression».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Bakgrunnen for partnerskapet fredsprisen i 2021 som gikk til journalistene Dmitrij Muratov og Maria Ressa, samt konsernets relasjon til Muratov og Novaja Gazeta.

Selve prosjektet «Freedom of Expression Festival & Conference» arrangeres 1.-3. september.

– Vi er veldig glade for å få Amedia med oss på laget som en av våre hovedpartnere. Det er spesielt gledelig fordi det bidrar til å understreke at redaktørstyrte medier spiller en så sentral rolle som forsvarere av ytringsfrihet og demokrati. Det ble poengtert av Nobelkomiteen da Nobels Fredspris for 2021 gikk til redaktørene Maria Ressa og Dmitrij Muratov, skriver direktør Kjersti Fløgstad ved Nobels Fredssenter i en pressemelding til Medier24.

– Utviklingen de siste månedene har med all sin gru vist oss hvor riktig og viktig dette er.

Amedia trakk seg som kjent ut av trykkerivirksomheten i Russland etter at landet invaderte Ukraina. Russiske Dmitrij Muratov og Novaja Gazeta overtok kontrollen over trykkeriene.

– Russiske myndigheters stadig sterkere sensur av medier, og rystende krigshandlinger i Ukraina gjorde det umulig for Amedia å fortsette driften av trykkerivirksomheten i landet. Invasjonen er en dramatisk påminnelse om at kampen for demokrati er en evighetskamp, kommenterer Marte Ingul som er konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia.

– Den er tøffere nå enn på flere generasjoner, og angår oss alle, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS