Fjordenes Tidende-redaktør Håvar Fagerli (til høyre) og Firdaposten-redaktør Svend Arne Vee.
Fjordenes Tidende-redaktør Håvar Fagerli (til høyre) og Firdaposten-redaktør Svend Arne Vee.

Amedia-avis og Polaris-avis skal dele på politisk stoff

Fjordenes Tidende og Firdaposten jobber sammen for å dekke folkeavstemningen om framtiden til Kinn kommune.

Publisert

Den 1. september skal innbyggerne i Kinn kommune gjøre et viktig valg. Da skal spørsmålet om kommunen skal deles opp eller ikke avgjøres ved hjelp av en folkeavstemning.

For at innbyggerne i både den nordlige og den sørlige delen av kommunen skal bli mest mulig opplyst, innleder lokalavisene nå et samarbeid. Det skal vare fra 15. juli til 8. september, skriver Firdaposten.

– Vi er to aviser i Kinn kommune. Jeg mener at alle har noe å tjene på at vi samarbeider i denne perioden, som er så viktig for innbyggerne. Det handler om å ta vare på samfunnsoppdraget, og sørge for at de får så god og balansert informasjon som mulig fram mot folkeavstemingen, sier Firdaposten-redaktør, Svend Arne Vee til sin egen avis.

I tillegg til å kjempe om lesere, har avisene ulikt eierskap. Fjordenes Tidende eies av Polaris Media, mens Firdaposten eies av Amedia.

– Vi har fått tommelen opp. Når en av de viktigaste sakene for innbyggerne skal avgjøres midt på sommaren, så er det svært krevende for to små redaksjoner som også har ferieavvikling. Jeg er overbevist om at grepet vi nå gjør vil være til alle sin fortjeneste, ikke minst leserne våre, seier Vee.

Powered by Labrador CMS