Fasaden til Amedia sine lokaler i Akersgata

Amedia-avisene var nede: – Ikke opplevd på mange år

Årsaken var ikke knyttet til ytre omstendigheter, opplyser konserndirektør: – Det er en uforutsett hendelse vi nøye evaluerer for å hindre at det skjer igjen

Publisert

Mandag ettermiddag opplevde samtlige av Amedias aviser, også inkludert partneravisene nedetid. Ifølge Amedia, varte feilen i 22 minutter. 

Når man prøvde å komme inn på nettavisene, kom beskjeden «Forbidden. You don't have permission to access this resource.» opp. 

– I tråd med våre rutiner ble feilen raskt identifisert og vi iverksatte retting umiddelbart, sier Amedias konserndirektør for data og teknologi, Håvard Solheim, til Medier24. 

Han forteller at årsaken til nedetiden på mandag var en intern feil i Amedias automatiserte system som benyttes for å styre nettrafikken i ny infrastruktur. 

– Årsaken til nedetiden var dermed ikke koblet til noen ytre omstendigheter.

– Hva gjør dere for at dette ikke skal skje igjen? 

– Tekniske feil kan forekomme, men at våre nettaviser er utilgjengelige på denne måten har vi ikke opplevd på mange år. Det er en uforutsett hendelse vi nøye evaluerer for å hindre at det skjer igjen, sier Solheim. 

Dette er ikke første gang Amedia sliter med tekniske problemer. 

I romjula i 2021 ble konsernet rammet av et hackerangrep. Da jobbet konsernet i lang tid for å få tilbake kontrollen over flere funksjoner, blant annet å kunne selge abonnement, og det var lenge usikkerhet om hvilke data hackerne hadde fått tilgang til. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS