Fotballglade nordmenn vil få anledning til å se norske Maren Mjelde (t.v) i aksjon for Chelsea på Viaplay denne sesongen.

Viaplay satser hardt på kvinnefotball: – Skal være sterkest på sport

– Kvinnefotball er i kraftig utvikling, både på og utenfor banen, slår Viaplay-president Anders Jensen fast.

Publisert

Viaplay-eier NENT Group har forlenget senderettighetene til det mange ser på som verdens beste fotballiga for kvinner, nemlig engelske Women's Super League.

Den nye avtalen strekker seg til 2024, skriver de i en pressemelding.

De har også skaffet seg rettighetene til kvinnenes Serie A i Italia, tyske Frauen Bundesliga, dansk liga (Gjensidige Kvindeliga) og utvalgte kamper fra Spanias Liga Iberdrola.

Flere norske profiler spiller i disse ligaene til daglig, som Caroline Graham Hansen i Barcelona, Ingrid Syrstad Engen i Wolfsburg og Maren Mjelde i Chelsea.

- Vi ønsker at Viaplay skal være sterkest på sport på tvers av markedene. Anskaffelsen av kvinnefotball på øverste hylle styrker denne posisjonen., sier Anders Jensen, president og CEO i Nent Group.

Jensen legger også til:

– Kvinnefotball er i kraftig utvikling, både på og utenfor banen. NENT Group og Viaplay gleder seg stort over å få være med på ferden, og vi har store forventninger i årene som kommer.

– Disse rettighetene står godt sammen med våre ambisjoner i markedene, ikke minst i Baltikum, der Viaplay blir lansert 9. mars.

Powered by Labrador CMS