Avgått Viaplay-sjef Anders Jensen

Avgått Viaplay-sjef etter ansvarsfrihet-nekt: – Føler jeg sviktet

Etter at aksjonærene bestemte at Anders Jensen skal holdes ansvarlig for milliardtapet, tar den tidligere sjefen bladet fra munnen. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere Viaplay-sjef Anders Jensen gikk i juni i fjor av på dagen, og selskapet gikk inn i en nedadgående spiral. Aksjekursen raste, og i januar måtte til slutt tre nye eiere av selskapet delta i en redningspakke på flere milliarder. 

Under generalforsamlingen til selskapet denne uken, stemte aksjonærene over om Jensen og styremedlemmene skulle ha ansvarsfrihet for fjorårets årsregnskap. Jensen ble ikke gitt ansvarsfrihet, men det ble styremedlemmene. Dermed står Jensen ansvarlig for underskuddet på over ti milliarder svenske kroner i 2023. 

Kampanje har også omtalt saken. 

Jensen, som har vært stille siden han gikk av i fjor, har uttalt til flere svenske medier, deriblant Dagens Media, at han ikke er overrasket over avgjørelsen, med tanke på uroen i selskapet etter hans avgang. Han har også lagt ut en skriftlig redegjørelse på LinkedIn. 

Der skriver han at han er både skuffet og trist over hvor ensidig saken har vært. 

«Men uansett de mange omstendighetene, er det ingen unnganger at jeg mislyktes i det jeg ønsket å oppnå med selskapet. Det er intet mindre enn en stor sorg og noe jeg angrer dypt på.»

Han legger til at han føler han har sviktet både aksjonærer og ansatte. 

«Jeg er imidlertid helt trygg på at jeg sammen med resten av ledelsen og styret har oppfylt våre plikter korrekt. Jeg har tatt strategiske valg jeg trodde og tror på fullt ut. Og gjorde alltid mitt beste under nesten konsekvent tøffe omstendigheter.»

Det siste året har vært dramatisk for konsernet. 

Krisen i selskapet startet da Viaplay-sjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i starten av juni. Han ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann, som varslet en strategisk gjennomgang og omorganisering av selskapet.

Børsåret så langt har vært katastrofalt for Viaplay Group, og aksjekursen ble i sommer torpedert med nesten 75 prosent.

På forsommeren annonserte selskapet en større omorganisering av toppledelsen, der blant annet P4-sjef Kenneth Andresen ble utnevnt til selskapets fungerende norgessjef.

Eksperter har også spekulert i om selskapet blir nødt til å selge unna sportsrettigheter.

I januar stemte selskapet for en krisepakke, hvor to av hovedeierne, Canal+ og tjekkiske PPT rekapitaliserte selskapet med 2,4 milliarder aksjer. Samtidig ble den tredje hovedeieren, Schibsted, sine aksjer nærmest verdiløse. 

I februar meldte Schibsted at de solgte aksjene i Viaplay, noe som ga de et tap på 360 millioner kroner. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS