Andreas Ryen Eidem svarer på Reidar Sollies innlegg om Haaland og sportsvasking.
Andreas Ryen Eidem svarer på Reidar Sollies innlegg om Haaland og sportsvasking.

MENINGER:

Hvorfor er ikke sports­redaksjonene tøffere i sneipen, Sollie?

«Det er gledelig om sportspressen blir enda mer opptatt av hva som skjer her hjemme ­­­– og mindre om Haaland og hans klubb», skriver Andreas Ryen Eidem.

Publisert

Styremedlem Reidar Sollie i Norske sportsjournalisters forbund og sportssjef i Dagsavisen svarer på min kommentar om norsk presses dekning av Erling Braut Haaland. 

Det er Haaland fra alle vinkler, skriver Sollie og viser til at det neppe bør overraske at det skrives mye om Citys og landslagets store stjerne – både det som skjer på og utenfor banen.

Selv en del av problemet

Jeg har ikke noe problem med å forstå at norske medier smir mens telleverket går varmt. 

Likevel mener jeg at dekningen er så massiv at sportspressen selv blir en del av problemet med sportsvasking. 

Når det skrives side opp og side ned om Haaland, er norske medier med på å bygge opp verdien til klubben han spiller for – og deres eiere. 

Tidenes gavepakke

Sollie skriver videre at det er masse kritisk journalistikk rundt sportsvasking i norske medier, men at det er vanskelig å få Haaland i tale. Han får særbehandling både av Manchester City og Ståle Solbakken, viser han til. 

 Mark Zuckerberg var vel heller neppe særlig tilgjengelig for norsk presse da Aftenposten skrev brev til ham i 2016. Derfor lurer jeg på hvorfor sportsvaskingen ikke dekkes med enda større overskrifter, enda mer dyptgående kritisk journalistikk når vi nå har fått tidenes norske link og gavepakke til det som skjer i internasjonal fotball? 

Hvorfor er ikke sportsredaksjonene tøffere i sneipen, Sollie?

Også saker her hjemme

Jeg tror Sollie selv er inne på forklaringen når han skriver at sportspressen står i en journalistisk spagat. Det er ikke lett å dekke prestasjoner, resultater og samtidig spillet bak spillet. Og da er vi tilbake til poenget mitt i kommentaren.

Men også her i Norge er det tendenser som må følges av en kritisk presse om vi vil unngå internasjonale tilstander i norsk fotball. Sollies arbeidsgiver Dagsavisen hadde nylig en god leder som kommenterte utviklingen i internasjonal fotball. Lederen avsluttet med at vi heldigvis har norsk fotball.

Derfor er det gledelig om sportspressen blir enda mer opptatt av hva som skjer her hjemme ­­­– og mindre om Haaland og hans klubb. For der er nok løpet kjørt.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS