Her bodde Anne-Elisabeth Hagen frem til hun forsvant i oktober 2018.

Se oversikt: På det meste var det over 1000 oppslag i uka om Lørenskog-forsvinningen

Romerikes Blad har skrevet mer om saken enn både Dagbladet og Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Siden norske medier først omtalte forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen 9. januar 2019, har saken blitt omtalt i over 11 000 medieoppslag.

Det viser tall Retreiver har hentet til Medier24.

– Den pågående etterforskningen av forsvinningen er blant de mest omtale enkeltsakene i norske medier i både 2019 og 2020, og på det meste publiseres det godt over 1000 artikler i uken om Lørenskog-saken disse årene, sier analysesjef Ane Kathrine Strand.

VG har skrevet mest

Aftenposten, VG, Dagens Næringsliv og Romerikes Blad visste om forsvinningen før saken ble offentlig kjent. Politiet hadde et møte med dem før jul 2018, der de ba dem om å ikke skrive om saken.

Det var først 9. januar 2019 saken ble offentlig kjent, og politiet holdt den første pressekonferansen.

– Oversikten vår viser at det er VG som har omtalt Lørenskog-saken aller mest, med nesten 1000 oppslag de siste tre årene. Saken følges også tett i Romerikes Blad, som har omtalt saken i over 700 oppslag i samme periode.

Pågripelsen ble mye omtalt

Hun sier det er tydelige topper på når saken dekkes mest.

– Den første i januar 2019 da politiet først går ut med saken, og deretter i april 2020 da ektemannen Tom Hagen blir pågrepet. Pågripelsen av Hagen er en utvikling i saken som naturlig nok får svært mye medieoppmerksomhet, sier Strand.

I periodene der det ikke har vært utvikling i saken har likevel saken fått oppmerksomhet, med i snitt 70 artikler i måneden. Både politiets utspill om at etterforskningen spisses mot kryposporet, og nyhetene om en bok og Netflix-serie har preget dekningen.

Se i oversikten hvilke medier som har skrevet mest om saken, fra den ble kjent frem til 29. oktober 2021. Medienes nett.- papir,- og login-utgaver er slått sammen.

Powered by Labrador CMS