Anette Trettebergstuen.
Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen møtte Presselosjen på Stortinget for å snakke om medietrykket under habilitetssaken.

Trettebergstuen om medietrykket: – Ble møtt med døve ører

Anette Trettebergstuen skulle ønske mediene sluttet å bruke gråtebildene fra pressekonferansen. 

Publisert Sist oppdatert

(STORTINGET) Under et seminar for Stortingets Presselosje, snakket tidligere Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, om det siste halve året.

Trettebergstuen gikk av i juni etter habilitetsproblemer. Hun annonserte sin avgang i en pressekonferanse hvor hun tok til tårene. Hun ble spurt av leder i Presselosjen, Marie Melgård, hva hun tenker om bildene og videoene fra den dagen.

– Det er ikke de mest flatterende bildene dere har av meg, sier Trettebergstuen, og legger til at hun ikke husker så mye fra den seansen og at hun var i sjokktilstand.

Anette Trettebergstuen under Presselosjens seminar.
Anette Trettebergstuen under Presselosjens seminar.

– Men kanskje dere kan slutte å bruke det snart. Og så trenger dere ikke å legge på grønnskjær i tillegg. Det er en påminnelse fra mitt livs verste dag.

Hun la til at man som politiker har tillit på lånt tid.

– Jeg sa alltid det til fredagskaffen. «Ja, dere. Da fikk vi en uke til». Men til tross for det blir det et sjokk når det skjer.

Jakter i flokk

Trettebergstuen ble også spurt om hva hun synes om medietrykket i de dagene. Hun svarte at hun mener pressen gjorde jobben sin.

– Og så er det slik som politiker, at driter du deg ut, så må du tåle å stå i det, sier hun og legger til.

– Det jeg har reflektert litt rundt er hvordan pressen jakter i flokk når noe skjer, og er i det samme sporet. Vi forsøkte å ta kontakt med medier når vi så at noe var feil, men vi ble møtt av døve ører, forteller hun.

Blitt stille nå

Trettebergstuen mener at pressen ikke må glemme å sjekke fakta og sjekke om det finnes andre meninger, selv når det er store nyheter.

– Så er det slik at ingen av journalistene jeg snakket med var noe annet enn redelig. Bortsett fra det grønnskjæret i bildene da, sier hun og legger til:

– Om det er en ting jeg skal klage på, er det at det ble jævlig stille etterpå. Ingen ringer meg nå, sier hun.

– Bruker ikke ordet krise

Stortingsrepresentanten ble også spurt om den ferske og populære TV – serien «Makta» om Arbeiderpartiet.

– Det er en helt fantastisk serie, og fantastisk satire, sier og legger til at hun som AP-politiker og sentralstyremedlem reagerer på to ting.

– Vi røyker ikke inne lenger, og vi bruker aldri ordet krise, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS