Annonsørene heier på norske medier, men kan ikke velge dem for å være snill. Effekt vinner uansett, slår Norwegians markedsdirektør fast

- De må finne sin nisje mot de globale aktørene, mener Stine Steffensen-Børke. Og understreker at mediene er viktig for konkurransen - i kampen mot «duopolet» Google og Facebook.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

- Blir kontekst viktig igjen? Har vi glemt noe på veien fra plassering til målgrupper?

Det var et av spørsmålene som oppsummerte Henrik Berger Jørgensens presentasjon av årets Den store annonsørrapporten på ANFO-konferansen Den store annonsørdagen torsdag. 

Henrik Berger Jørgensen som står bak «Den store annonsørrapporten» og driver selskapet fightingeverydayboredom.com.

Rapporten - som han har laget fire år på rad for ANFO - begynner å bli en god temperaturmåler for utviklingen i reklamemarkedet, fra annonsørsiden.

Som omtalt Medier24 tidligere torsdag, forteller årets utgave om en «konsolidering»:

- Norske annonsører stopper opp litt, tar et steg tilbake og tar en realitetsorientering. År etter år har vi satt i gang nye ting, det nye vokser fortsatt, og det går mer penger til eget innhold. Men annonsørene er fortsatt hekta på reklame i betalte kanaler, sa Berger Jørgensen.

Hvor skal denne reklamen så havne?

«Den store annonsørrapporten»

Utarbeides av ANFO (Annonsørforeningen) i samarbeid med Henrik Berger Jørgensen og fightingeverydayboredom.com.

Rapporten offentliggjøres og deles ut på Den store annonsørdagen torsdag 12. oktober, og kan deretter fås (kjøpes) fra ANFO.

Skal den i større grad havne i norske medier, hvis kontekst skal være et konkurransefortrinn, så må mediene også gjøre seg fortjent til det: 

- Da må de dokumentere effekten. Vi må komme forbi den kortsiktige effekten, men levere merkevareeffekt over tid. Det fordrer også et samarbeid mellom flere parter, mener Berger Jørgensen. 

Frykter for «duopolet» - men norske medier må levere

Eller som ANFO-direktør Jan Morten Drange sier det til Medier24 etter presentasjonen:

Hva tenker annonsørene om norske medier?

- Da må norske medier bevise sin effekt. De må jobbe systematisk, måle og dele casene sine. 

Norwegian er en av de norske selskapene som har forbrukere i stadig større del av verden til målgruppe.

Da bruker man gjerne globale aktører i en digital virkelighet - men markedsdirektør Stine Steffensen-Børke sier at selskapet også er bekymret for makten til de to store aktørene: 

- Vi er først og fremst opptatt av konkurranse i mediebildet. I en verden der Google og Facebook nærmer seg dupol på digital markedsføring, er det viktig med flere medier for å opprettholde konkurransen, sier hun. 

Markedsdirektør Stine Steffensen-Børke i Norwegian og ANFO-sjef Jan Morten Drange.

- Og der kan norske medier by på mer nærhet og kontekst. De må finne sin nisje mot de globale aktørene, og være relevante her hjemme, sier Steffensen-Børke. 

Men, understreker markedsdirektøren: Effekt vinner alltid. 

- Vi velger på de som leverer best effekt. Det må selvsagt mediene forholde seg til, og utvikle plattformer som gjør at vi får den effekten vi trenger. Da velger vi dem. 

  • Se video øverst i saken!
Powered by Labrador CMS