Anita Bakk Henriksen har hørt fra venninner at graviditet ikke alltid blir tatt godt i mot på arbeidsplassen.
Anita Bakk Henriksen har hørt fra venninner at graviditet ikke alltid blir tatt godt i mot på arbeidsplassen.

MENINGER:

Fra gravid ansatt til Avisa Oslo: Tusen takk!

«Alle kvinner fortjener å bli møtt på samme måte på egen arbeidsplass, og her mener jeg at mange ledere har mye å lære.», skriver Anita Bakk Henriksen.

Publisert

Det er like før jul, og jeg er 8 måneder gravid. Det har vært en lang vei hit, og en reise som jeg vet kunne vært mye vanskeligere, med tanke på at dette er noe jeg lenge har planlagt og valgt å gjøre alene.

Heldigvis er jeg omgitt av mennesker som har gitt ubegrenset med støtte og jeg har kjent på en tsunami av glede på mine vegne. Men ikke bare fra venner og familie, også fra arbeidsplassen min. Og det vet jeg at ikke alle kvinner opplever. Dessverre.

Fra dag én har det vært glede, støtte, og stor velvilje til tilpassing i en tross alt utfordrende tid for avisen. Da jeg ikke lenger maktet å jobbe kveld, ble det fikset umiddelbart.

For dette vil jeg også takke fantastiske kolleger som jeg vet har steppet inn i vakthull på kort varsel.

Felles for alle i lokalene er Torggata er spørsmålene «Hvordan går det med deg»? «Er det noe du trenger»? «Hva kan vi gjøre for å hjelpe deg»?

Slikt gjør hverdagen så utrolig mye enklere.

Alle kvinner fortjener å bli møtt på samme måte på egen arbeidsplass, og her mener jeg at mange ledere har mye å lære.

Selv kjenner jeg kvinner i andre bransjer som synes det har vært veldig vanskelig å dele det som skal være en god nyhet på jobb, fordi de vet hva som kommer.

De ikke så skjulte hintene om at man da har valgt barn fremfor karriere, og mumling under hånden om hvor krevende det blir å finne en erstatter.

Hvordan ansatte generelt i mediebransjen opplever tilbakemelding fra leder når man forteller om barnet i magen, det har jeg ingen tall på, men jeg tør anta at opplevelsene er varierte.

Man er ekstra sårbar som gravid, og det blir utrolig belastende om man får inntrykk av å være en byrde på jobb fordi man er gravid. Dette kan også få kvinner til å presse seg selv unødvendig hardt over tid, i en periode der man virkelig skal sette seg selv og barnet i magen i første rekke.

Så tusen takk til Avisa Oslo for at jeg ikke et eneste sekund har kjent på den følelsen.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS