Schibsted-direktør svarer om VGs nye videoreklame: «Hvorfor så surmaga, Gard?»

KOMMENTAR: Sorry, Gard, men det kler deg dårlig å være sur og negativ. Kritikken av VG Video er skivebom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • PER HÅKON FASTING, annonsedirektør i Schibsted

Fremveksten av Medier24 er noe av det morsomste og mest inspirerende som er skjedd i norsk media på lenge.

Med energi og pågangsmot har du bevist at det fremdeles er mulig å lykkes i vår bransje.

Vi heier på deg, Gard.

Kan du ikke heie litt på andres initiativ også?

I det siste er du blitt en av de fremste eksponentene for en ny klikk synsere som disser nærmest ethvert kommersielt tiltak på digitale flater.

Her er det om å gjøre å være først ute med å trekke både motivasjonen og produktets egenskaper i tvil. Det var akkurat det du gjorde med VG Video i et innlegg torsdag. Du radbrekker et nytt initiativ, en ny idé, uten å ha satt deg godt inn i saken.

La meg gi deg litt bakgrunn. Så kommer jeg tilbake til VG Video etterpå. Følg med og ring meg gjerne for ytterligere presiseringer slik at kvaliteten på det du skriver blir tipp topp.

Jeg har jobbet med digitale medier siden 1995. Vi utforsket konsepter som utnyttet internetts fantastiske muligheter, samtidig som vi lette etter måter å tjene penger på ulike forretningsmodeller og reklamekonsepter.

For det er business vi driver med. Vi jobber i bedrifter som må gi avkasting på investert kapital.

Slik har det alltid vært. I gode tider og i dårlige tider. I tider med mange konkurrenter, nye konkurrenter, lokale konkurrenter og globale konkurrenter.

Og slik kommer det til å være lenge etter at den siste papiravis er trykket.

Vi vil vi se en strøm av nye initiativ og ideer for å finne frem til riktig balanse i et økosystem bestående av tilbydere, brukere og samfunnet.

I Schibsted lanserer vi nye reklameprodukter hele tiden og problemløser fortløpende med stor kraft.

Bare i de siste månedene har vi økt synlighet og in screen verdiene med over 70 prosent på store deler av Schibsteds digitale varelager. Vi har fjernet et stort antall formater og harmonisert dem på tvers av selskapene.

Vi har redusert lastetiden på alle plattformer med inntil 60 prosent. Det jobbe under panseret med full styrke for å kunne levere på ny funksjonalitet i månedene fremover. Her vil det komme en strøm av nye løsninger for å forbedre brukeropplevelsen.

Trafikken på sitene våre øker, særlig på mobil.

Antall startede strømmer på VG TV har økt med over 35 prosent det siste året.

Hvorfor? Fordi brukerne våre liker det vi leverer.

Så til ditt siste innlegg om VG Video.

Ja, vi har i god tradisjon utviklet et nytt konsept som bundler pre-roll med video i banner som også kan dukke opp på artiklene.

Det gir en unik digital daglig dekning på levende bilder. Hele 45 prosent. Dette er vi stolt av å kunne tilby, et produkt som blant annet byr på frekvensstyring.

Du kan scrolle forbi slik som på Facebook. Våre lesere er blitt godt kjent med dette nettopp på Facebook. Det er ikke lyd dersom du ikke velger å klikke på videoen.

Autoplay video produktet er ikke et nytt format på VG heller. Mange annonsører har kjøpt det og har sett både engasjement og god konvertering.

Video i banner – og autoplay - er et internasjonalt format som har vært tilgjengelig i lang tid. Våre pilottester viser at den såkalte «completion rate» er svært god. Vi har også i lang tid vist videoreklame til ad blockere.

Det har ikke kommet negativ respons på dette, trafikken har ikke falt og ingen har ennå tatt seg bryet med å kode eventuelle omgåelser slik du antyder vil skje.

Du skriver at vi som står bak VG Video «lever i en boble av en fantasiverden». Jeg vet ikke helt hva det betyr, Gard. Men hvis du mener å si at vi er naive eller blinde for realitetene, så er jeg altså ikke enig med deg.

Ingen av oss har alle svarene. Men vi må følge med, være kreative, teste og justere og teste igjen.

Så langt er VG Video blitt tatt svært godt i mot i markedet. Vi forhandler konkret med mange annonsører om riktig pris og forventing.

Det er god stemning. Hadde det ikke vært knall om vi fikk det til, Gard?

Powered by Labrador CMS