Det ble mildt rabalder for pressen på Arendalsuka torsdag.

Kaos for pressen under Stoltenberg-møte: Nå snur arrangørene

Det ble amper stemning på pressesenteret i Arendal da flere medier ikke kom seg inn på NATO-sjefens møte med pressen. Arrangøren peker på en misforståelse.

Publisert Sist oppdatert

(ARENDAL): Torsdag var det klart for samtale med NATO-sjef Jens Stoltenberg under Arendalsuka. Men da pressen ankom pressesenteret for å gjøre seg klar til debatten, oppsto det full forvirring. 

Flere medier som mente de hadde akkreditert seg innenfor fristen, ble møtt med at de skulle ha mottatt en mail med akkreditering, men mange har ikke fått e-post, og fikk beskjed om at de ikke ville slippe inn på verken samtalen eller pressebrifingen in etterkant av samtalen.

Både VG, Dagbladet og TV 2 ble i starten nektet adgang. TV 2 fikk til slutt komme inn for å komme inn på arrangementet, etter at vakten ble oppringt med beskjed om å slippe journalistene fra mediehuset inn. 

NATO-sjef møtte leder for Arendalsuka, Harald Stanghelle, til samtale.

I presseskrivet som ble sendt ut til alle akkrediterte journalister i forkant av Arendalsuka er det satt en frist for å melde seg på Stoltenbergs møte med pressen, men det er ingen informasjon om at man må motta en e-post tilbake for å bli godkjent. 

Flere Medier24 har snakket med ønsker ikke å uttale seg, men reagerer på at de ikke får tilgang til en av de største debattene i Arendal, og spesielt pressebrifingen. 

Mens samtalen mellom Harald Stanghelle og Jens Stoltenberg pågikk i naborommet, måtte flere medier følge arrangementet på stream fra pressesenteret. 

Men etter en god del krangel kom beskjeden om at alle i pressen som ønsket det, får delta på pressebrifingen i etterkant. Dette gjelder også de som ikke akkrediterte seg før fristen. 

Tone Skindlo Taraldsen fra Arendalsukas presseteam sier til Medier24 at de ikke har nektet pressen inngang til pressebrifingen.

– Det vi har informert om er at alle som ønsket å intervjue NATO – sjefen måtte melde seg i forkant. Det er det 25 som har gjort. Så er det mange som ikke har lest informasjonen vi har sendt ut, og da blir det vanskelig for oss.

Hun legger til at situasjonen nå er løst.

– Nå blir det slik at de fra pressen som ønsker å delta på pressebrifingen i etterkant av arrangementet får lov til det, etter at salen er tømt.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS