TV 2-journalist Fredrik Græsvik.

TV 2 beklager Fredrik Græsvik-meldinger

Fredrik Græsvik sendte meldinger til en privatperson og hans arbeidsgiver da vedkommende ytret seg om masseskytingen i Oslo på Facebook. Nå beklager TV 2, melder Nettavisen.

Publisert Sist oppdatert

I etterkant av masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag forrige uke er det kommet mer informasjon om den 42 år gamle gjerningsmannen.

Flere medier skrev om hans tilknytning til den kjente norske islamisten Arfan Bhatti, men TV 2 kom litt senere med disse opplysningene. Dette fikk privatpersonen Eirik Furuseth til å reagere på Facebook.

«VG melder at drapsmannen ble stoppet sammen med konebankeren og islamisten Arfan Bhatti. Pussig nok melder ikke TV 2 dette», skrev han ifølge Nettavisen.

Etter at han la ut innlegget ble han kontaktet av TV 2-journalist og tidligere USA-korrespondent Fredrik Græsvik, som ville vite hvor Furuseth jobbet og hvilket lag han var håndballtrener for.

Dette opplevde Furuseth som truende, sier han til Nettavisen.

I en melding skrev Græsvik at han ville lage en sak om hva håndballaget og arbeidsgiveren hans synes om hans ytringer om skeive og muslimer.

Nå har TV 2 beklaget til Furuseth og hans arbeidsgiver på vegne av Fredrik Græsvik. Ifølge Nettavisen skriver de at handlingene til journalisten bryter med TV 2s rutiner.

– Vi beklager at henvendelsen ble sendt fra journalisten overhodet. Det var ikke dekning for slike påstander, og er dermed brudd på våre egne rutiner, skriver utenrikssjef i TV 2 og Græsviks sjef, Aslaug Henriksen, i en e-post til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS