Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække

TV 2: Solbrække skal ikke ta Bhatti-avgjørelser

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække ber selv om å ikke ta avgjørelser i saker knyttet til Arfan Bhatti.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver TV 2 i en pressemelding etter at det de siste dagene har blitt stilt spørsmål rundt habiliteten til nyhetsredaktør Karianne Solbrække i saker som omhandler Arfan Bhatti.

Solbrække hadde selv et forhold til Bhatti for 16 år siden.

– Jeg har sagt til sjefredaktør Olav T. Sandnes at jeg ikke skal være den som tar redaktøravgjørelser i saker der Bhatti er involvert. Og det er han enig i. Jeg har bedt om dette av hensyn til TV 2, fordi det nå stilles spørsmål ved vår uavhengighet, sier Solbrække i pressemeldingen.

Framover blir det nå nyhetssjefen og sjefredaktøren som skal ta beslutninger i saker som omhandler Bhatti.

Sjefredaktør Sandnes understreker at dette ikke endrer hans vurdering av Solbrækkes integritet.

– Jeg mener Karianne har vært i stand til å ha - og ta - det redaksjonelle ansvaret i saker om Bhatti. Hun har hele tiden hatt min fulle tillit og den har hun fortsatt. Men jeg er samtidig enig i at dette er en klok avgjørelse når det nå stilles spørsmål ved vår journalistikk i dekningen av saker som har med Bhatti å gjøre, sier Sandnes.

Han erkjenner samtidig at åpenhet om saken på et tidligere tidspunkt kunne vært riktig.

– Åpenhet om bakenforliggende forhold er sentralt i journalistikken. Når denne saken nå har kommet opp, ser jeg at TV 2 hadde vært best tjent med å være åpne på denne relasjonen tidligere, selv om det ligger over 15 år tilbake i tid. Men da Solbrække ble ansatt i 2016, var det mange hensyn å ta. Også private. For meg var det vesentlig at den kortvarige relasjonen lå 11 år tilbake i tid da hun ble nyhetsredaktør, avslutter sjefredaktøren.

Powered by Labrador CMS