Ronny Bertelsen jobber i Bygdanytt og er leder for klubben til Askøyværingen, Strilen, Vestnytt og Bygdanytt.
Ronny Bertelsen jobber i Bygdanytt og er leder for klubben til Askøyværingen, Strilen, Vestnytt og Bygdanytt.

Lokalavis-journalister i Schibsted skuffet over årets lønnsoppgjør

Klubbleder frykter at lave lønninger vil hindre rekruttering.

Publisert Sist oppdatert

Flere lokalavis-journalister er misfornøyde med lønnsforskjellene i Schibsted, skriver Klassekampen.

Bygdanytt, Vestnytt, Askøyværingen og Strilen er alle en del av konsernet.

– Jeg trodde jo at det denne gangen skulle være lokalavisenes tur. Der bomma jeg, sier Ronny Bertelsen, klubbleder for de fire lokalaivsene, til Klassekampen.

Representantene for de fire avisene gikk til forhandlingsbordet med et krav på rundt 14.000 kroner. Motkravet som kom var på 2.500 kroner, forteller Bertelsen.

Til slutt endte det med brudd i forhandlingene. Journalistene fikk en lønnsøkning på 3.000 kroner.

Bertelsen sier han er svært skuffet over årets lønnsoppgjør. Han frykter at lave lønninger vil prege mulighetene deres til å rekruttere ansatte.

– Opp gjennom årene har det vært mange tøffe lønnsoppgjør. De lokale forhandlingene har gitt lite. Faren med dette er jo at vi vil ha store problemer med å rekruttere nye flinke folk, sier Bertelsen til Klassekampen.

Siv Juvik Tveitnes er konserndirektør i Schibsteds nyhetsdivisjon. Hun vil ikke gi Klassekampen en kommentar på resultatet av lønnsoppgjøret, men skriver dette i en e-post til avisa:

«Vi er opptatt av at lokalaviser skal være attraktive arbeidsplasser for gode journalister. Lønn er et element, i tillegg er mulighet for kompetanseutvikling og et godt arbeidsmiljø også viktige faktorer i rekruttering og i det å beholde talent i bransjen».

Powered by Labrador CMS