Atle Antonsen avbildet i 2017, i forbindelse med teaterstykket «En handelsreisendes død».

Atle Antonsen kommer tilbake til «Kongen befaler»

Atle Antonsen kommer tilbake som programleder for «Kongen befaler» etter at han ble politianmeldt for en hendelse på Bar Boca i Oslo i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride, til VG.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, sier McBride.

Antonsen er tilbake som programleder i høst. Programmet sendes på TV Norge.

– Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta, sier hun.

Antonsen ble politianmeldt for å ha sagt til Sumaya Jirde Ali at «du er for mørk/mørkhudet til å være her» da de møttes på utestedet Bar Boca i Oslo i oktober i fjor. Ali anmeldte Antonsen for hatefulle ytringer i november. Saken ble henlagt.

Antonsen har beklaget hendelsen og sagt at han skammet seg noe voldsomt.

Han trakk seg fra både «Kongen befaler» og P4-programmet «Misjonen», som han har med Johan Golden. Antonsen var tilbake i «Misjonen» i januar.

Bård Ylvisåker tok over programlederrollen i «Kongen befaler» etter Antonsen. Han og broren Vegard Ylvisåker går nå over til TV 2, melder kanalen.

Powered by Labrador CMS