På bilde: Aurora Mykkeltveit, påtroppende kulturredaktør i Minerva.
Aurora Mykkeltveit tiltrer som kulturredaktør i Minerva 1. desember.

Aurora Mykkeltveit er ny kulturredaktør i Minerva

Stolen har stått tom i over ett år. Den nye redaktøren åpner for å utvide kulturdekningen med mer populærkultur.

Publisert

Aurora Mykkeltveit har vært tilknyttet Minerva som skribent over lengre tid - nå tar hun over vervet som kulturredaktør fra 1. desember, skriver Minerva.

Hun føler at hun nå vender tilbake til moderskipet, uttaler hun til avisen.

Mykkeltveit har tidligere erfaring som politisk rådgiver for bystyregruppen til Høyre i Oslo. Hun har vært taleskriver for Høyres stortingsgruppe og kommunikasjonsrådgiver i Miljøstiftelsen ZERO.

– I tillegg er det formativt for meg at jeg jobbet på Norsk Folkemuseum som formidler, tunvert, omviser og museumspedagog. Så er jeg utdannet litteraturviter, sier hun til Minerva.

Kulturredaktørens stol har stått tom i over ett år i tidsskriftet - sjefredaktør Danby Choi i Subjekt benyttet sjansen til å kalle Minerva for «søte» da de varslet opptrapping på kulturfeltet.

Mykkeltveit synes det bare er hyggelig, sier hun til egen avis - og at hun gjerne tar en kaffe og en kulturprat med Choi.

På spørsmål om hva slags kurs hun vil sette for kulturdekningen , sier hun følgende til avisen:

– Jeg skal jo dekke all kultur, men som litteraturviter vil jeg jo naturlig nok følge litteraturdebatten ekstra tett. Jeg ønsker også at Minerva skal ha spisse, gode og kompetente kommentarer på alle sjangre – spesielt de klassiske, slik som teater, musikk, billedkunst og arkitektur. Men jeg vil også gi mer plass til populærkultur - TV-serier som And just like that… eller Barbie-filmen er superinteressante uttrykk for samtidas idealer.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS