På bildet er Morten Rød, som gir seg som distriktsredaktør for NRK Sørlandet.
Morten Rød gir seg som distriktsredaktør for NRK Sørlandet.

Morten Rød slutter som distriktsredaktør i NRK Sørlandet

Fra årsskiftet går han inn i Undersøkende redaksjon i region sørøst i NRK. 

Publisert Sist oppdatert

Han har vært distriktredaktør i NRK Sørlandet i sju år. Nå slutter Rød etter eget ønske fordi han vil bryne seg på nye utfordringer, skriver NRK i en pressemelding.

– Det er riktig for meg, og jeg tror det også er bra for redaksjonen at en leder ikke sitter for lenge i samme posisjon. Etter sju år i NRK Sørlandet er tiden inne for meg til å gjøre noe annet, sier Rød.

– Jeg har ønsket meg nærmere det journalistiske innholdet, og jeg får nå anledning til å jobbe med spennende prosjekter i Undersøkende redaksjon. Så får vi se hvor veien går videre. Vi lever i en brytningstid hvor NRK har et særskilt oppdrag. Sammen med andre redaktørstyrte medier er vi viktige for demokratiet. Det gir mange muligheter fremover, fortsetter han.

Regionredaktør i sørøst, Heidi Pleym, takker Rød for innsatsen som redaktør.

– Jeg er samtidig glad for at Morten fortsetter i regionen, og dermed kan bruke sin journalistiske kraft inn i vår viktige satsing på mer undersøkende journalistikk, sier Pleym.

Stillingen som distriktsredaktør på Sørlandet blir lyst ut ledig om kort tid. Rød blir sittende som redaktør inntil ny redaktør er på plass.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS