Nye postregler gjør at mange avisabonnenter fra nyttår må vente lenge på få lokalavisen sin i posten. Redaktører frykter for fremtiden.

Avisredaktører frykter postreglene som kommer fra nyttår. De er bekymret for at abonnentene må vente lenge for å få avisa

Fra nyttår av vil det ikke bli skilt mellom A- og B-post, noe som gjør at posten vil bruke to dager på å nå fram til mottakeren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nye postregler gjør at mange avisabonnenter fra nyttår må vente lenge på få lokalavisen sin i posten. Redaktører frykter for fremtiden.

Fra nyttår av vil det ikke bli skilt mellom A- og B-post, noe som gjør at posten vil bruke to dager på å nå fram til mottakeren. Bengt Flaten, sjef i lokalavisa Fjordingen, sier det er katastrofalt for mange av leserne deres at A-post forsvinner fra nyttår.

– Fredagsavisen vår trykkes torsdag, men vil etter nyttår ikke komme fram til abonnenter andre steder i landet før mandag eller tirsdag. Da har mer enn halve uken gått, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Bengt Flaten til NRK.

En av tre Fjordingen-abonnenter bor ikke i Nordfjord-regionen, og får avisen tilsendt i posten. – Jeg frykter at vi mister dem som holder lokalavisen som brev hjemmefra, og er trofaste abonnenter, sier han.

Fjordingen-redaktøren stiller spørsmål ved om beslutningstakerne har skjønt konsekvensene av å kutte A-posten.

– Dersom konsekvenstenkningen har vært til stede, så er jeg veldig skremt, sier han.

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge sier omleggingen ikke bør komme overraskende på avisene, og han peker på at det er blitt en milliard færre adresserte brevsendinger siden 1999.

Powered by Labrador CMS