Sissel Skjervum Bjerkehagen har sagt opp som redaktør i Ringerikes Blad, og tar over sjefsstolen i avisa Hadeland.
Sissel Skjervum Bjerkehagen har sagt opp som redaktør i Ringerikes Blad, og tar over sjefsstolen i avisa Hadeland.

Sissel Skjervum Bjerkehagen gjør comeback som eneleder i avisa Hadeland

51-åringen blir ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa.

Publisert Sist oppdatert

Bjerkehagen kommer fra tilsvarende stilling i Ringerikes Blad på Hønefoss, som hun har ledet de fire siste årene. Før det var Bjerkehagen ansvarlig redaktør i Hadeland i ni år. Hun er også leder for Amedias redaktørutvalg.

– Jeg har storkost meg fire år i Ringerikes Blad. Jeg har lært enormt mye, og blitt kjent med flotte kolleger. Å få kjenne pulsen i et for meg nytt lokalsamfunn har også vært til stor inspirasjon. Hønefoss er en hyggelig by med mye å by på, og regionen har enorme muligheter, sier Bjerkehagen i en pressemelding.

Bjerkehagen har lang ledererfaring, med bakgrunn som tidligere journalist, nyhetsredaktør og eneleder i ni år i Hadeland. I 2019 overtok hun som leder i Ringerikes Blad. Hun har også vært journalist i Oppland Arbeiderblad.

– Da det viste seg at Sissel ønsket seg tilbake til avisa Hadeland, ble jeg veldig begeistret. Jeg vet hvor mye hun brenner for stedet hun bor, og kjenner henne som en helstøpt redaktør og solid daglig leder, sier styreleder i Hadeland, Kristina Fritsvold Nilsen.

Avisa Hadeland ledes for tiden av Magne Storedal, som ble konstituert i jobben ut 2023. 

– Jeg er takknemlig for at Magne påtok seg utfordringen med å lede avisa Hadeland på kort varsel da rekrutteringsprosessen stoppet opp i vinter. Han har løftet avisa på imponerende vis i løpet av kort tid. Jeg er glad for at han fortsetter i stillingen inntil Sissel er på plass. Når det blir, avhenger av prosessen i Ringerikes Blad, sier Fritsvold Nilsen. Hun er også styreleder der, og sier arbeidet med å finne Bjerkehagens etterfølger starter umiddelbart.

Powered by Labrador CMS