Christian Andre Unosen og hunden hans.

#Sommerpraten

Fikk hjelp av konkurrerende journalist da han glemte minnekort til kameraet

Nå deler AN-journalist Christian Andre Unosen erfaringen slik at årets sommervikarer skal unngå å gjøre samme tabbe.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er journalist i Avisa Nordland, Christian Andre Unosen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Overordnet har det store nyhetsbildet vært tungt og helt for jævlig med krig i Europa, skytingen i Oslo, etterfulgt av skytingen i Danmark og USA. Enhver journalist og redaksjon har på en eller annen måte fått kjent på dette — også på et personlig plan.

– Tragedier som skytingen i Oslo og etterdønningene av det viser hvor utrolig viktig det er med god og kritisk journalistikk.

– Mer lokalt og innenfor Avisa Nordlands fire vegger har det for meg vært veldig spennende å være med på å utvikle vår nye strategi. Det blir interessant å se resultatene.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Her er jeg nok mer inkonsekvent enn jeg burde være. Stort sett korrigerer jeg folk som bruker begrepet «mur», selv om det i aller høyeste grad også har befestet seg hos meg fra gammelt av. Plusset innhold er vel det jeg bør bruke og det jeg bruker mest.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Den perfekte sommerferien for meg er lange dager på hytta. Etter at jeg kjøpte egen hytte for et par år siden har jeg fått stor glede av å sysle med mindre og større prosjekter der ute sammen med min samboer og hunden vår. Enten det er stell i urte- og grønnsakshagen eller snekkerarbeid og vedlikehold, finner vi alltid roen der ute med god mat og drikke. Der får vi også i mye større grad tid til å prioritere lengre fjellturer sammen under midnattsola.

– I år har vi lagt ferien til solfylte Bergen.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg, som helt sikkert alle andre i bransjen, kanskje burde vært flinkere til å skru av og ikke sjekke/svare på e-post og workplace så regelmessig som jeg faktisk gjør.

– Bortsett fra det nyter jeg naturligvis god kaffe og de faste nettavisene på sengekanten nå som det er ferie. I år har jeg i tillegg vært flink til ikke å sjekke trafikkdashbordet.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Vanskelig spørsmål, og jeg gjør stadig vekk feil. Den største tabben må kanskje være da jeg for flere år siden dro på et pressetreff med daværende statsminister Erna Solberg - uten minnekort i kameraet. (Dette var før mobilkameraene hadde noe særlig kvalitet). Jeg følte meg ganske ung og dum der jeg sto sammen med store deler av pressenorge og latet som jeg tok bilder. Det hele løste seg heldigvis med at jeg innrømmer flausen og fikk et par bilder av en hyggelig journalist fra en konkurrerende avis.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Her er flere: Kom tidlig på jobb og vis at du er engasjert. Vær frampå, kom med egne ideer og les korrektur. Vis at du er uredd. Ta gjerne ordet under morgenmøtene og benytt deg av den etablerte kompetansen i redaksjonen. Det finnes ikke noen dumme spørsmål.

– Ps: Husk minnekortet til kameraet!

Powered by Labrador CMS