Kristin Stoltenberg.
Kristin Stoltenberg.

Kristin Stoltenberg blir ny ansvarlig redaktør i Avisa Oslo

Tar over sjefstolen allerede 6. september.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Stoltenberg går fra rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad til å bli ansvarlig redaktør for Avisa Oslo.

Det melder Amedia i en pressemelding mandag.

Allerede tirsdag 6. september går hun i gang. Hun tar over etter Magne Storedal, som var med på å starte avis-satsingen.

– Avisa Oslo har på kort tid blitt en sterk utfordrer som er først med det siste for Oslofolk. Jeg gleder meg til å jobbe tett med den flinke gjengen i Avisa Oslo og bygge videre på det gode arbeidet som er lagt ned. Vi skal fortsette å gi folk i Oslo vesentlig, engasjerende, nær og nyttig journalistikk om byen vår. Ingen skal kjenne Oslo som AO, med et tydelig hjerte for byen og et kritisk blikk på makten, sier Stoltenberg.

Avisa Oslo ble etablert 30. november i 2020. Morten Nilsen, som er nylig påtroppet styreleder i Avisa Oslo, forteller at Amedias Oslo-satsing er på vei over i neste fase. Ambisjonen er å bli hele Oslos foretrukne lokalavis.

– Derfor er vi glad for at Stoltenberg har sagt ja til å lede avisen fremover. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. Hun har erfaringen og egenskapene som skal til for å lede Avisa Oslo over i neste fase, sier Nilsen.

Slutter

Magne Storedal slutter nå som leder for Avisa Oslo, etter nærmere to år.

– Vi gikk live med Avisa Oslo på rekordtid, midt i den alvorlige pandemien. Avisa fyller snart to år, og har allerede etablert seg som et skikkelig lokalt nyhetstilbud for Oslofolk. Det er jeg stolt over å ha bidratt til sammen med resten av gjengen i redaksjonen. Etter 41 år med nyhetsjournalistikk gir jeg nå stafettpinnen videre. Jeg ønsker alt det beste for mine fantastisk kolleger i AO, prosjektet og min etterfølger Kristin Stoltenberg, sier Storedal.

I Nordstrands Blad går nyhetsleder Nina Schyberg Olsen inn som konstituert redaktør og daglig leder.

Powered by Labrador CMS