Advokat Bjørn André Gulstad talte til pressen som hadde møtt opp.

– Viggo har et sterkt behov for avstand til pressen

Nå draps-frikjente Viggo Kristiansen møtte i Borgarting lagmannsrett for å få frikjennelsen, men ville ikke møte pressen på eget møte i etterkant.

Publisert Sist oppdatert

Viggo Kristiansen ble torsdag formelt frifunnet for drap og overgrep i Baneheia-saken. Han var selv til stede i Borgarting lagmannsrett da dommen ble lest opp.

En times tid senere har Kristiansens forsvarere og støttespillere kalt inn til pressekonferanse. Det har de siste dagene vært usikkert om Kristiansen ville møte opp i retten og på pressekonferansen etterpå.

Når advokat Bjørn André Gulstad går på talersolen under pressekonferansen er Kristiansen ikke til stede i rommet.

– Det har vært en prosess rundt det. Den prosessen har vart helt til de siste minutter, sier advokat Bjørn André Gulstad.

– Det er slik at Viggo har et sterkt behov for avstand til pressen, sier Gulstad fra talerstolen.

Vært forsiktig med pressen

Kristiansens forsvarer, Arvid Sjødin, får spørsmål fra Medier24 om hva Kristiansen tenker om pressen og måten han har blitt behandlet på.

– Det er en vond ting for han. I årene føler han at han har blitt lurt: at han har gått inn i premisser med pressen der han skal uttale seg om ting, så blir det presentert på en feil måte. Han har vært forsiktig i forhold til pressen, spesielt de siste årene.

Under pressemøtet forteller advokat Gulstad i over førti minutter om hvordan årene Kristiansen har vært i fengsel har vært.

Til slutt leser Gulstad opp et brev Viggo Kristiansen har skrevet til offentligheten.

Kristiansens mangeårige advokat Arvid Sjødin sier til Medier24 at de har blitt forsiktige med å uttale seg til pressen.

Takker dokumentar­­film-skaper

I brevet sier Kristiansen at han har forståelse for smerten de etterlatte i Baneheia-saken har måttet leve med, samtidig som han ber om forståelse for at han ikke kunne leve med en feilaktig dom.

Han takker også venner og støttespillere som har hjulpet ham med støtte, hverdagen i fengselet og for å få saken gjenopptatt.

Han takker også produksjonsselskapet Monster for dokumentaren om Baneheia, Bjørn Olav Jahr for bøker og Svein Tore Bergestuen og Christian Marstrander som har laget podkaster om saken hans.

– Nå ber jeg om fred og ro for å stable på bena et liv jeg har fått utsatt i 22 år. I dag starter resten av livet mitt, leser Gulstad fra brevet.

Powered by Labrador CMS