Tabbedag i TV-bransjen: TV 2 publiserte tullesak med BDSM-bilde. Mens NRK Debatt strømmet gaming på Facebook

TV2-journalisten skulle bare lære seg publiseringsverktøyet og NRK Debatt forvekslet utstyr med spillredaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det kan gå fort for seg i mediebransjen om dagen med færre journalister som skal løpe raskere og ta flere oppgaver.

Men det kan hende at det ble noen oppgaver for mye for de to største TV-kanalene i landet onsdag formiddag.

TV 2 presterte å legge ut en meget intern sak TV2.no med overskriften «Språk-sjokk i TV2».

Saken av journalist Kjetil Iden ble presentert med et bilde av ham selv - i godt selskap under London Pride-paraden tidligere i sommer.

Journalist Iden var noe ordknapp da Medier24 tok kontakt:

– Jeg sitter i Bergen og prøver å lære meg publiseringsverktøyet, for jeg har ikke jobbet så mye på nett før. Uheldigvis haket jeg av for publisering på denne saken og det var svært uheldig, forteller Iden.

Harselerer med nynorsk-nekt og harry TV-kanal

I saken harselerer TV 2-journalisten med at selskapet ikke lar ham bruke nynorsk:

«Samtidig som sjåartala stuper og kanalen kutter i talet på tilsette, blir profilerte nynorskbrukarar nekta å bruke språket sitt på nettsidene TV2.no», skriver han satirisk.

Og kommenterer senere både nettredaktør Bård Espen Hansens dialekt, og TV-kanalens profil slik: 

Flytta til Oslo - endra dialekta

- At redaktøren i TV2.no personleg har gått så langt som til å skifte ut sin eigen Narvik-dialekt med riksmål får heller være ei privatsak.

Men å nekte journalistar å bruke nynorsk, er eit eksempel på korleis TV 2 har gått frå å være populær og folkeleg til harry og latterleggjort, avsluttar Iden.

Redaktør Bård Espen Hansen i TV2.no forteller til Medier24 at saken lå ute bare noen minutter og fikk rundt 14 sidevisninger - i tillegg til den interne trafikken (som kanskje var noe høyere, journ.anm).

– Vi klassifiserer det som et arbeidsuhell under egenopplæring. Det var en tabbe som ble fjernet etter kort tid og vi tar det med humor, sier han.

Gaming-show på NRK Debatt

Men det var ikke bare TV 2 som hadde en litt spesiell onsdag på jobb. NRK Debatt gikk nemlig direkte fem-seks ganger på Facebook.

Der kunne de nesten 80.000 følgerne få med seg en NRK-journalist sitte og spille dataspill - helt uvitende om at han hadde potensielt flere titalls tusen seere.

Redaksjonssjef Halvor Tretvoll i NRK Debatt avkrefter at det var noe hackerangrep som var årsaken til glippen:

- Det var ikke russerne!

- NRK Debatt hadde med noe teknisk utstyr til Arendal, og så skjedde det noe forvirring da utstyret skulle tilbake. Derfor havnet det hos spillredaksjonen i stedet for, sier han.

Flere brukere på Facebook reagerte med humor på det som skjedde. Tretvoll tar det hele med ro:

– Vi har som mål å nå yngre brukere med debattstoff, men ikke med fullt så dramatiske virkemidler som dette. Det var en teknisk glipp som skjedde og vi får gå gjennom rutinene og sikre at det ikke skjer igjen. Vi tar det med humor, avslutter han.

Powered by Labrador CMS