NTB har ansatt Javad Parsa og Beate Oma Dahle som nye fotojournalister, opplyser byrået.

NTB ansetter Javad Parsa og Beate Oma Dahle som nye foto­journalister

– Det er to svært ulike fotojournalister NTB har ansatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NTB har ansatt Javad Parsa (36) og Beate Oma Dahle (26) som nye fotojournalister, opplyser byrået.

Parsa ble tilknyttet NTB som frilanser i fjor sommer, og har tidligere erfaring fra VG og Dagens Næringsliv. Han har også bakgrunn som nyhetsfotograf fra Iran.

Nå gleder han seg til å levere for NTB på fast basis.

– Nå får jeg jobbe som fotograf både i Norge og internasjonalt. Det som kjennetegner nyhetsbyråer er det å være først. Det er det jeg elsker! Jeg vil fortsette å være kreativ og jobbe som dokumentarfotograf og nyhetsfotograf i NTB, sier Parsa.

Oma Dahle går for tiden på fotojournalist-utdanningen på OsloMet, og har jobbet frilans for NTB siden i fjor sommer. Hun har også bakgrunn fra TV 2.

Hun ønsker selv å bli «Norges beste sportsfotograf», og markerte seg med et viralt bilde fra håndball-VM i fjor, av øyeblikket da Danmarks målvakt Althea Rebecca Reinhardt fikk en ball i ansiktet.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– Jeg har fått tillit fra NTB og blitt kastet ut på oppdrag - alt fra håndballmesterskap i Spania til live-sending med statsministeren. NTB har turt å la meg prøve, feile og lære og vet hvordan de skal hjelpe meg, sier Oma Dahle.

Redaktør for NTB visuell, Christina Dorthellinger, er glad for dobbeltsigneringen.

– Det er to svært ulike fotojournalister NTB har ansatt. Javad Parsa er allerede en av Norges dyktigste fotografer. Han har en egen evne til å observere de små ting i det store og fange stemninger, sier hun.

– Beate Oma Dahle har fremdeles ett år igjen på skolebenken. Men hennes talent, stå på-vilje og rykkefot kommer vi ikke utenom. Vi håper selvsagt at vi ved å ansette en som ikke er ferdig utdannet i en fast stilling kan inspirere mange andre til å se muligheter, sier Dorthellinger.

Powered by Labrador CMS