Schibsted-huset i Oslo, med både Aftenposten og VG.
Schibsted-huset i Oslo, med både Aftenposten og VG.

Bekrefter hacker-angrep. Flere Schibsted-aviser rammet: – Jobbes på spreng

Blant andre VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad har problemer. Er angrepet i omfattende tjenestenekt-angrep.

Publisert Sist oppdatert

VG er under et såkaldt tjenestenekt-angrep.

– Flere av våre mediehus har hatt problemer. For VG er det bekreftet at det skyldes et tjenestenekt-angrep. Det jobbes nå med å sørge for at dette skal påvirke brukerne våre i minst mulig grad. Samtidig pågår det et arbeid for å skaffe oss oversikt over omfanget, skriver Bjørn-Martin Bache Nordby, kommunikasjonsdirektør i Schibsted News Media i en SMS til Medier24.

Flere Schibsted-aviser har teknisk trøbbel onsdag ettermiddag. Blant andre Aftenposten, BT, Aftenbladet og E24.

– Vi har allerede meldt på forsiden vår at vi opplever noen tekniske problemer på VG.no. Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep, altså at vi plutselig får store mengder trafikk på én gang, som vedvarer, skriver utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne i en SMS til Medier24.

–Dermed kan det forekomme at vanlige brukere ikke får tilgang som normalt til VG på grunn av overbelastning. Vi jobber på spreng med å håndtere dette så det i minst mulig grad skal ramme våre brukere, sier Brenne.

Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad har også trøbbel.

– Nå fikk jeg akkurat vite at vi er oppe igjen, men vi vet at det jobbes på spreng i Schibsted for å finne ut hva dette er for noe. Vi har kommunisert at vi har tekniske problemer til våre mobillesere. Men akkurat nå må vi avvente mer informasjon enn det. Vi ser at VG, Aftenposten og Bergens Tidende også har problemer, sier Kjersti Sortland, sjefredaktør i Stavanger Aftenblad.

Hun sier de er i løpende dialog med Schibsted.

Nyhetsredaktør i Aftenposten Tone Tveøy Strøm-Gundersen bekrefter at de også sliter med tekniske problemer. De mistenker at det er et hackerangrep.

– Vi håper det blir løst så fort som overhodet mulig slik at vi kan komme tilbake med journalistikk, sier Tveøy Strøm-Gundersen til Medier24.

Allerede før klokken 15 onsdag meldte VG om de tekniske problemene. Da skrev Brenne i en SMS til Medier24:

– Vi opplever tekniske problemer, som har ført til at VG har vært ustabilt i cirka et kvarter. Vi jobber på spreng for å finne ut av dette. Vi beklager ulempene dette medfører til alle våre brukere.

Powered by Labrador CMS