Jens Kihl blir ny kommentator i Bergens Tidende.
Jens Kihl blir ny kommentator i Bergens Tidende.

Jens Kihl forlater Klassekampen: «En venstrevridd fyr fra Østlandet» blir kommentator i Bergens Tidende

- Jeg er klar for å kjøpe paraply, for jeg skal flytte til Bergen og bli bergenser, sier Kihl. Avisa har samtidig ansatt Morten Myksvoll i fast stilling.

Publisert

Bergens Tidende melder tirsdag om to nye ansettelser i kommentaravdelingen: Mediehuset gjør et skup og henter Jens Kihl (32) fra Klassekampen. Samtidig får Morten Myksvoll (32), som har vært vikar den siste tida, fast ansettelse. 

- Jeg er klar for å kjøpe paraply, for jeg skal flytte til Bergen og bli bergenser. Hvis det er mulig da, sier Kihl.

- Du sier selv at du er definisjonen på å være venstrevridd og nå skal du inn i borgerpressa. Hvordan blir det?

- Jeg skrev i søknaden min at jeg er en venstrevridd fyr fra Østlandet og må kanskje være tidenes mest ukvalifiserte søker som politisk kommentator i Bergens Tidende. Men så gikk det likevel da, sier han og ler.

Kihl sier at han skal prøve å gi gode analyser av hva som skjer i rikspolitikken og det kan man gjøre uavhengig av politisk ståsted.

- Jeg har jo absolutt ikke vært enig i alt som har stått på lederplass i Klassekampen heller. Men jeg tror det er godt for meg å få brynt meg på folk med et litt annet verdisyn, for jeg har stort sett jobbet i partiet (SV), pressen og organisasjoner med et verdimessig ståsted på venstresiden. Nå har jeg lyst til å prøve noe annet.

Kihl understreker overfor Medier24 at han absolutt ikke har vært på søken etter en ny arbeidsplass, men har beundret det BT har gjort på kommentatorplass.

Han beskriver avisa som grundig og seriøst – og med et viktig blikk på rikspolitikken fra et annet ståsted.

- Også er det en av få plasser det er mulig å drive journalistikk på heltid i rikspolitikken på nynorsk. Det var helt avgjørende for meg.

Ansettelsene kommer kort tid etter at Mathias Fischer (25) meldte overgang til TV 2. BTs politiske redaktør Frøy Gudbrandsen sier dette om rekrutteringene: 

- Jeg er strålende fornøyd. Disse to er like gamle og skriver nynorsk, men ellers er de uvanlig dyktige på helt ulike måter. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med disse fremover.

Mens Myksvoll har bakgrunn som Frp-politiker, har Jens Kihl ikke lagt skjul på at han er «venstrevridd»

Når du kjem ut av nye Flesland står det BERGEN? Med enorme bokstavar i fjellsida. Det spørsmålet har eg stilt meg ganske...

Publisert av Jens Kihl 19. juni 2018

Powered by Labrador CMS