Journalist i Bergens Tidende, Målfrid Bordvik.

#MinMetode:

BT-journalist Målfrid Bordvik prøver alltid å overrumple intervju-objektet: – Gir ofte minst ei sak til på blokka

Målfrid Bordvik forteller om sine journalistiske metoder i Medier24s spalte #MinMetode.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I spalten #MinMetode ønsker Medier24 å få journalister til å fortelle om sine metoder og tanker om hvordan journalistikk best utføres.

Denne gang er det journalist i Bergens Tidende, Målfrid Bordvik, som svarer på Medier24s seks spørsmål om alt fra undervurderte og oppskrytte kvaliteter, og favorittspørsmål.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist?

– Eg er født nysgjerrig og nyt godt av det som journalist, men det avgjerande er nok grundigheit. Kjedelege ting som struktur på det ein jobbar med og systematikk i oppfølginga, lønner seg.

– Har du et favorittspørsmål som ofte gir gode svar?

– Ikkje eit spesifikt spørsmål, men prøver alltid å overrumple intervjuobjektet med minst eit spørsmål heilt utanfor kontekst. Det fører iallefall til ein god samtale - og ofte minst ei sak til på blokka.

– Hva skulle du ønske du fikk mer tid til i hverdagen som journalist?

– Etter snart eitt år på heimekontor er svaret på det veldig enkelt: Mindre tid i telefonen ved pc-en og meir tid ute blant folk, helst utan munnbind og utan å tenke på tometeren. Eg er rimeleg lei heimekontoret no.

– Hvilke kvaliteter er de mest undervurderte som journalist?

– Å ha god fagkunnskap i møte med kjelder. Og det å lytte. Mange er opptatt av å stille dei beste spørsmåla, men gløymer å verkeleg lytte, både til det som blir sagt, men også det som ikkje fram.

– Hvilke kvaliteter er de mest oppskrytte som journalist?

– Aggressivitet og konfrontasjon. Det er sjeldan vi har bruk for det.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Eg har fleire kjepphestar, men psykisk helse er ein av dei. Kven bestemte eigentleg at det som rører seg i toppen skal skiljast frå resten av kroppen? Politikarane har i mange år snakka om å prioritere psykisk helse, men framleis vinn somatikken.

Powered by Labrador CMS