Mangeårig kulturjournalist i Dagsavisen, Bernt Erik Pedersen. Han tar permisjon for å jobbe i Norsk Filminstitutt for kommunikasjonsrådgiver
Bernt Erik Pedersen tok permisjon fra Dagsavisen for utlån til Norsk Filminstitutt tidligere i år. Nå blir overgangen permanent.

Bernt Erik Pedersen slutter i Dagsavisen etter 27 år

Kulturjournalist-veteranen gjør overgangen til Norsk Filminstitutt permanent.

Publisert Sist oppdatert

Bernt Erik Pedersen forlater Dagsavisen og journalistikken etter 27 år, melder Journalisten.

Pedersen har siden i vinter hatt permisjon fra jobben som kulturjournalist i avisa, for å jobbe som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Filminstitutt (NFI).

Nå blir utlånet permanent og han blir fast ansatt hos NFI.

Pedersen uttalte til Medier24 i mars at «det ligger i kortene at jeg skal tilbake», men nå blir det ikke noe Dagsavisen-comeback på veteranen.

– Det har vært både rikt og spennende, tungt og utfordrende å jobbe i Dagsavisen. Når jeg nå, etter nesten 30 år i kulturjournalistikken, fikk sjansen til å prøve noe annet, fant jeg ut at det var det riktige å gjøre, sier han til Journalisten.

Pedersen innrømmet overfor Medier24 tidligere i år at han gledet seg til å dekke NFI fra innsiden.

– Jeg har dekket filmfeltet og NFI i nærmere ti år. Nå får jeg sett det med nye øyne. Og journalistikk handler om å se ting fra flere sider. Jeg tror dette blir kjempespennende, sa han.

Pedersen studerte også filmvitenskap i Trondheim på 1990-tallet før han fikk jobb som journalist i Adresseavisen. Siden 1996 har han jobbet i Dagsavisen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS