Bernt Hulsker
Bernt Hulsker

Bernt Hulsker dømt for rasisme

Tidligere TV-profil Bernt Hulsker (45) er dømt til 18 dagers betinget fengsel for hatefulle ytringer mot dørvakt.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere VGTV-profilen møtte i Oslo tingrett i forrige uke, tiltalt for hatefulle ytringer.

Torsdag kom dommen, der Hulsker er dømt til 18 dagers betinget fengsel. Det betyr at han ikke trenger å sitte i fengsel, så lenge han ikke begår nye lovbrudd de neste to årene.

Ifølge dommen, som Medier24 har sett, er Hulsker også dømt til å betale en bot på 15 000 kroner, samt saksomkostninger til staten på 5000 kroner.

I tingretten nektet han straffskyld for hatefulle ytringer, men innrømmet å ha hatt en hensynsløs adferd.

– Jeg kjenner meg selv. Det finnes ingen intensjon om å utsette han (tiltalte) for noen form for rasistiske, hatefulle ytringer, sa Hulsker i retten.

I retten ba aktor om 24 dagers betinget fengsel.

I dommen står det:

“Samtidig erkjenner tiltalte at han ofte tar rollen som «moromann», og at han har behov for oppmerksomhet. Dette i kombinasjon med en svært uheldig sammenblanding av helseutfordringer og høyt alkoholinntak etter en pandemi den aktuelle kvelden har resultert i at tiltalte likevel befinner seg i denne situasjonen. Det er sånn sett ingen formildende omstendighet, men siden rettens flertallsvotum er kommet til at tiltalte handlet grovt uaktsomt, i motsetning til forsettlig, har det betydning for straffeutmålingen.”

TV 2 melder at Hulsker ikke vil anke dommen.

– Han kan leve med at retten mener han handlet grovt uaktsomt, og at han ikke handlet forsettlig, med viten og vilje, slik påtalemyndigheten anførte, sier forsvarer Bernt Christian Birkeland til kanalen.

Ytringene kom under et julebord hos VGTVs underholdningsavdeling i mars i år, hvor Hulsker da jobbet.

En måned etter hendelsen gikk Hulsker ut på Instagram og forklarte at han hadde «oppført seg som en idiot» og at han unnskyldte seg.

Til tross for at Hulsker var tilknyttet VG, kunne TV 2 en måned etter hendelsen avsløre hva som hadde skjedd på utestedet, hvor de blant annet intervjuet dørvakten, som etterhvert anmeldte Hulsker.

I juli ble han tiltalt for hatefulle ytringer.

Powered by Labrador CMS