Bettina Macey Eilertsen skulle ønske norske medier skrev mindre om hva skuespillerne sniffet i NRK-serien «Exit».

#Studenten:

– Norske medier burde dekke kritikkverdige forhold enda mer

Bettina Macey Eilertsen forteller om hvorfor hun valgt å studere mediefag i Medier24s nye spalte #Studenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I den nye spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Først ut er Bettina Macey Eilertsen, som studerer journalistikk på andre året ved Høyskolen Kristiania.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg har alltid hatt en stor interesse for mediebransjen og har derfor lenge visst at jeg ville utdanne meg i noe innenfor dette. Veien til journalistikkstudiet var litt uklar, ettersom det er mye jeg kunne tenke meg å teste. Men jeg valgte vel journalistikk litt fordi jeg føler det er en fin utdanning å ha i mediebransjen, samtidig som den gir meg uendelige ulike veier å gå.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Det har vært mye snakk om at fremtiden vår er truet på grunn av digitalisering og nye måter å innhente informasjon på, men personlig tror jeg at jobbmulighetene for journalister vil bli enda større og viktigere i fremtiden. Det fordi jeg mener etterspørselen etter god og verdifull journalistikk bare vil bli større.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Jeg vil jobbe i TV-bransjen. Personlig mener jeg at bilder og video har en helt annen fortellerkraft enn det skriftlige saker har. Bilder og video gir deg et sterkere og mer ekte inntrykk av innholdet i en sak da du faktisk ser innholdet. Samtidig har jeg en stor interesse for å fortelle gode historier, spesielt gjennom foto og video.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Vi står ovenfor noen av verdens største kriser, som krigen i Syria, men på forsiden av landets største aviser skrives det blant annet om hva de sniffet i serien «Exit». Her mener jeg at norske medier kanskje burde prioritere litt annerledes av og til i forhold til hva som er viktigst å dekke. Norske medier burde dekke enda mer av kritikkverdige forhold, ikke bare krigen i Syria men også kritikkverdige forhold her i Norge.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon/mediehus som inspirerer deg?

– Det er mange flinke journalister der ute, men jeg syns britiske Louis Theroux er spennende å følge med på. Jeg syns han er veldig flink til å dekke både kritikkverdige og spennende miljøer i dokumentarene sine. Det er inspirerende å se på.

Powered by Labrador CMS