Prosjektleder i NRK, Marita Abel-Grüner er forfatter bak podkasten Supertrøtt. NRK-profil Bjørn Alexander er en av fortellerstemmene

NRK Super med ny podkast - for å få barn til å sove

Historier om supertrøtte dyr skal hjelpe foreldre å få ungene til å sovne. 

Publisert Sist oppdatert

NRK Super lanserer denne uken en ny podkast som skal få barna til å sovne. 

Podkasten «Supertrøtt» skal hjelpe foreldre med å få de minste i sovestemning.

– Som søvnløs trebarnsmor vet jeg dessverre og heldigvis alt om hvor heftig det er å skulle få små unger til å sovne før jeg gjøre det, sier prosjektleder og forfatter Marita Abel-Grüner til Medier24 og fortsetter:

Supertrøtt er navnet på den nye NRK-podkasten for barn

– Jeg har lest bok, på bok, sunget nattasang på nattasang og til slutt har jeg sovna. Men så bråvåkna jeg til lys våken pode som vil at jeg skal lese mer, bli med på do, hente vann, igjen, eller bare synge mer.

Podkasten skal være ti unike historier om ti supertrøtte dyr og deres underlige leggerutiner. 

Fortellere er Ane Norum Kvistad og Bjørn Alexander.

22. mars slippes de to første episodene, som handler om Dordi drage som flamberer tannkosten isteden for å pusse tenner og Henrik Hyene som har latterkrampe og ikke får på seg pysjen.

– Jeg vet at det å lese bøker for barn er viktig, men alt har sin grense når man som forelder er på det trøtteste og klokka har tippa 21.00 på kvelden, sier Abel-Grüner.

– Derfor tror jeg en god podkast, med gode lydbilder, litt humor og masse trøtte dyr er vel så utviklende for språk og fantasi. Og ikke minst bra for nattesøvnen til både barn  og deres utslitte foreldre, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS