Johan Johansson og Christian Albeck blir nye sverige-sjefer i Viaplay

Blir nye Sverige-sjefer for Viaplay

Johan Johansson og Christian Albeck skal styre Viaplays svenske virksomhet sammen. Johansson blir også ny CFO ikonsernet. 

Publisert

Viaplay utnevnte fredag to nye ledere i konsernet. 

Johan Johansson går inn i rollen som CFO, etter at Enrique Patrickson slutter i Stillingen. Johansson blir også co-konsernsjef for den svenske delen av selskapet. Han deler rollen sammen med Christian Albeck, som har vært konstituert i rollen som konsernsjef for den svenske virksomheten siden i fjor sommer. 

Johansson har vært finasdirektør for finansieringsplattformen Gilion det siste året, og var tidligere administrerende direktør i smykkefohandleren Daniel Wellington. Han har også tidligere hatt roller i Mother Times Group (MTG), Viaplays morselskap. 

Christian Albeck har jobbet i Viaplay Group og MTG i over 21 år, sist som Executive Vice President, Content Acquisition og midlertidig administrerende direktør for den svenske virksomheten. 

Jørgen Madsen Lindemann, konsernsjef i Viaplay Group sier i en pressemelding at Johansson kjenner konsernet godt fra sine tidligere roller i MTG. 

– Jeg ser frem til å jobbe med ham igjen når vi fortsetter å omforme Viaplay Group til det geografisk fokuserte og lønnsomt voksende selskapet det burde være. Vi har mange operasjonelle forbedringer og innovasjoner å gjøre i Sverige og på tvers av konsernet, og kombinasjonen av Christian og Johans ferdigheter og bakgrunn vil være avgjørende i gründerutviklingen av denne spennende virksomheten i den raskt utviklende underholdningsindustrien, sier Madsen. 

Han takker samtidig Patrickson som nå slutter.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha hatt ham ved min side som driver rekapitaliseringen og retransformeringen av Viaplay Group fra en funksjonelt orientert gruppe med bredt innholdsforbruk til et mye mer lands- og produktfokusert organisasjon. Han har gitt et viktig bidrag for å få konsernet tilbake på sporet, sier han. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS