Glimt-trener Kjetil Knutsen raser mot Tromsø-journalister.
Glimt-trener Kjetil Knutsen raser mot Tromsø-journalister.

Glimt-trener raser mot Tromsø-journalister: Mener de oppfører seg som supportere

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen kritiserer Tromsø-journalister etter storseieren mot rivalen - og mente de «oppfører seg som supportere» og kalte det «en skam».

Publisert Sist oppdatert

Bodø/Glimt-trener var tydelig frustrert over Tromsø-pressen etter at de knuste rivalene torsdag.

Til VG sier han at journalistene må ta sin del av ansvaret for at temperaturen var så høy på kampen. Bakteppet er at en rekke spillere har gått fra Tromsø til Bodø/Glimt - og det var tydelig på tribunene. 

På kampdagen ble en Tromsø-farget dukke hengt i en galge i Bodø, mens TIL-fansen hadde en Quisling-referanse på et banner på Aspmyra, skriver avisen.

Etter kampen sa Knutsen til Avisa Nordland:

– Det er journalister i Tromsø som oppfører seg som supportere og legitimerer en måte å kommunisere på som jeg synes er forkastelig. Det er en skam, rett og slett. Sånn kan vi ikke ha det, sa han til VG.

Sportsredaktør i Nordlys, Øyvind Nordmo Sivertsen, sier til VG at han ikke skjønner kritikken. Det gjør heller ikke Rune Robertsen, som er sportsredaktør og kommentator i iTromsø.

– Han fremstår direkte paranoid. Jeg er ikke overrasket over at han gjør det her. Han har blitt en dyktig trener på dette mediegamet. José Mourinho kjørte det på ham, nå kjører han litt samme stil. Men jeg forstår ikke hvorfor han har et behov for å fjerne fokus fra at Glimt faktisk vant 4–0 og skal gå i 17. mai-tog i morgen, forteller Robertsen til VG.

Før kampen meldte både Nordlys og iTromsø at flere Bodø/Glimt-spillere med en fortid i Tromsø ikke ønsket å snakke med deres journalister - og at Bodø-treneren støtter valget, skriver VG.

– Dette tror jeg er en helt perfekt måte for at de personene skal fokusere på det som er riktig. Jeg håper at vi kan roe ned litt og fremstå med litt mer verdigheter overfor to byer og to lag som egentlig skal heie på hverandre.

Daglig leder i Tromsø, Øyvind Alapnes, mente mediehusene sympatiserer med hvert sitt lag, og at dette er vanlig i Eliteserien.

Les hele saken hos VG.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS