Illustrasjonsbilde av Stortinget. Innfelt: Leder av Presselosjen, Marie Melgård.

Stortinget ble stengt ned etter bombetrussel: – Anslår at vi er en 10–15 journalister på jobb her nå

Inngangene til Stortinget ble stengt, og ingen slapp inn eller ut. Trusselsituasjonen er nå regnet som avklart.

Publisert Sist oppdatert

«Situasjonen er nå avklart og alle innganger er åpnet igjen. Politiet iverksatte tiltak utenfor Stortinget etter to ulike trusler som var rettet mot Stortinget. Så vidt administrasjonen er kjent med var dette to uavhengige trusler. Politiet har gjennomsøkt området og vurderer trusselsituasjonen som avklart», opplyser Stortingets administrasjon i en melding formidlet til Medier24. 

I morgentimene onsdag ble stortinget stengt ned etter en bombetrussel, rapporterte flere medier, deriblant VG. Ingen slapp inn eller ut. 

Dagbladet omtalte saken først.

Leder for presselosjen, Marie Melgård, var selv på Stortinget.

– Jeg vil anslå at vi er en 10–15 på jobb her nå. Det er spørretime og noe journalistene i presselosjen følger, skrev hun i en SMS til Medier24.

Rundt klokken 10.40 hadde journalistene ifølge Melgård ikke fått noe informasjon om hva som foregår. Hun kontaktet administrasjonen og etterlyste informasjon til journalistene.

I 11-tiden sendte administrasjonen ut følgende melding:

«Situasjonen er fortsatt uavklart. Alle inn- og utganger på Stortinget er stengt. Vi har ingen indikasjoner på at det er farlig å oppholde seg inne på Stortinget. Administrasjonen jobber med å få mer informasjon og kommer tilbake».

Politiet mottok meldingen om forholdet klokken 09.48 onsdag, opplyser politiet til VG.

– Det er mottatt en bombetrussel som er rettet mot Stortinget, sier Gabriel Langfeldt, oppdragsleder politiet i Oslo til avisen.

Trusselen skal ha blitt fremmet i sosiale medier, ifølge Aftenposten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS