Bilde av Caroline Farstad Søvik
Redaksjonsleder Caroline Farstad Søvik er dagens gjest i Sommerpraten.

Sommerpraten: 

Caroline Farstad Søvik var nær gigatabbe på lufta: – Det var noen lange og vonde sekunder

Caroline Farstad Søvik kjenner fortsatt på panikken fra da hun la på feil bilde på sak om prostitusjonsmiljøet i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det redaksjonsleder i God kveld Norge/Mastiff, Caroline Farstad Søvik.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer blir det en tur til Palma for å koble av, noe jeg ser frem til etter en hektisk vår. Så tilbringes de neste par ukene i Oslo og Fredrikstad i forhåpentligvis strålende sommersol, før det blir en tur til mine hjemtrakter i Bodø.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Jeg går ofte for klassikerne Snickers eller Sandwich. 

–  Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?) 

– Vi lever i en tid der vi bombarderes med overskrifter om krig, inflasjon, rentehopp og usikkerhet. Kanskje mer enn noen gang trenger vi balansen mellom tøff realitet og lettere input.

– Uten videre sammenligning, så er jo også feltet hvor jeg jobber, nemlig kjendisjournalistikken, et typisk område man betegner som mer lettbent. I den store miksen behøves også det, slik at man skal orke å ta innover seg de større og tyngre nyhetene. 

– Spørsmålet er vel kanskje ikke om agurknytt finnes, men om begrepet er litt passé. La oss heller si at om sommeren er det ekstra rom for kuriositeter, hvor funksjonen til disse sakene er å gi oss litt påfyll når vi ellers forsøker å koble av med en drink på solsenga.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie? 

– Målet er å ikke føle på at man bør scrolle gjennom kjendisers stories, eller svippe innom sladderkanalene på Jodel. Men det er jo en viss fare for at man gjør det likevel. Ellers håper jeg å kunne lese bøker heller enn mailer, og å begrense turene innom nettavisene, siden det å besøke dem alltid gir en liten følelse av jobb.

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb? 

– Da jeg jobbet som grafikkreporter hos TV 2 Nyhetene, hadde jeg ansvaret for å legge klart bildet ved siden av nyhetsankeret under intro. Av en eller annen grunn klarte jeg å laste et bilde av en norsk idrettsprofil til en sak om prostitusjonsmiljøet i Oslo. Panikken idet man ser feil motiv til feil overskrift, og ankeret starter med å lese introen.. Den kan jeg fortsatt kjenne på. Heldigvis fikk vi rettet det raskt, men det var noen lange og vonde sekunder.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor? 

– Sånn rent fysisk hadde jeg måttet legge meg i hardtrening – men 71 grader nord er vel det konseptet som frister mest. Tenk å få oppleve så mange vakre områder av landet som man ellers ikke hadde fått sett. Så får det bare være at det ville betydd flere mil utenfor egen komfortsone – for jeg trives helt klart bedre på et fresht hotell enn i et trangt telt.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS