Erna Solbergs rådgiver, Cato Husabø Fosen.
Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen og Høyre-leder Erna Solberg foran.

Høyre avviser trenering av Finnes-listen til mediene

– Oversikten fra Sindre Finnes ble lagt frem så raskt den ble klar, sier Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble oversikten som viser omfanget av Sindre Finnes aksjehandler i årene ektefellen Erna Solberg (H) var statsminister offentliggjort.

Kort tid etter begynte debatten om hvorfor dette ble kjent først etter lokalvalget

MDG-politiker Eivind Trædal var blant dem som dro opp debatten på X/Twitter

Sittende byråd i Oslo, Raymond Johansen, spekulerte også i publiseringstidspunktet i et innlegg på Facebook. Han slettet senere innlegget, og sier til Journalisten det var fordi han ikke ville bli fremstilt som bitter.

Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit er en av dem som avviser at mediene har latt være å breake nyheter om Solberg og hennes mann før etter valget.

Han henviser heller til Høyre:

«Det er jo fordi Finnes og Høyre har trenert offentliggjøringen av listen over handler», skriver han på Twitter/X.

– Får stå for hans regning

Medier24 har vært i kontakt med Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen.  

Han avviser at partiet har trenert offentliggjøringen av listen.

Fossen viser til Solbergs redegjørelse for dette under pressekonferansen i dag tidlig.

– Klungtveits påstander får stå for hans regning. Oversikten fra Sindre Finnes ble lagt frem så raskt den ble klar, skriver han til Medier24.

Under fredagens pressekonferanse forklarte Høyre-leder Solberg at det totale omfanget av Finnes aktivitet i aksjemarkedet ble klart for henne onsdag denne uken.

– Da fikk jeg se den oversikten, som jeg fredag i forrige uke bad ham om å lage, sa Solberg.

Hun trekker frem at det var nyhetssaken i E24 sist onsdag, om de 22 handlene som ble foretatt de fire siste månedene da hun var statsminister, som gjorde at hun bad ektefellen om å lage en oversikt.

– Ettersom disse 22 handlene var nye opplysninger for meg, fikk jeg en dårlig følelse, og bad ham derfor lage en oversikt over alle handler i hele perioden jeg var statsminister, sa Solberg.

– Omfattende

Ifølge partilederen skal listen ha vist at Finnes løy til henne, og hun skal da ha konfrontert sin mann.

– Jeg konfronterte Sindre så fort jeg mistenkte at noe ikke stemte, og offentliggjorde oversikten så fort det har vært mulig, forklarte Solberg før hun fortsatte: 

– Men som alle kan se, er det snakk om omfattende aksjehandel som går over mange år, så derfor har det tatt noen dager for ham å sammenstille en fullstendig oversikt.

E24-redaktør Lars Håkon Grønning sier til Medier24 at det har gått noe tid fra de stilte spørsmål til det kom en komplett liste fredag.

– Samtidig så viste listen seg å være veldig omfattende. Det er også mulig å ha forståelse at det tar tid å utarbeide den lista, selv om vi gjerne skulle hatt svar dagen vi stilte spørsmål om dette, som jeg mener er for to ukers tid siden, sier Grønning til Medier24.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Rettelse: Vi har fjernet «E24s publisering» i andre setning, ettersom det var Solberg selv som offentliggjorde lista til alle medier. Årsaken var ifølge Solberg E24s sak uka før.  

Powered by Labrador CMS