Cecilie Langum Becker
– I jobben min som økonomikommentator i NRK er jeg tett på folk, og får spørsmål som jeg tror mange kan relatere seg til, sier Cecilie Langum Becker.

NRK-kommentator er bekymret for folks økonomiforståelse: – Et demokratisk problem

Cecilie Langum Becker vil hjelpe folk til å ta bedre økonomiske valg i sin nye bok.

Publisert Sist oppdatert

NRKs økonomikommentator Cecilie Langum Becker ønsker å hjelpe nordmenn til å bedre forstå og ta gode valg for sin privatøkonomi. 

Derfor slipper hun nå sin første bok «Kan vi ikke bare bruke oljepengene, da?», opplyser utgiver Bonnier Norsk Forlag. 

Med undertittelen «Alt du bør vite om økonomi, men ikke tør spørre om» vil Langum Becker gjøre kompliserte økonomispørsmål enklere å forstå - og relatere seg som privatperson. 

–  I jobben min som økonomikommentator i NRK er jeg tett på folk, og får spørsmål som jeg tror mange kan relatere seg til. Alle disse forsøker jeg å svare på etter beste evne i boken, sier Langum Becker. 

Hun opplever at folk flest ikke kjenner godt nok til de makroøkonomiske linjene. 

– En konsekvens er at det er mange som faller utenfor, fordi de ikke har kunnskap nok og forutsetninger til å ta gode valg for sin privatøkonomi. Dette er et demokratisk problem, og makroøkonomi burde være grunnskolepensum, sier Langum Becker. 

NRK-profilen har lenge vært engasjert i å gjøre økonomistoff tilgjengelig og forståelig for folk flest.

Dette fortalte hun også i Pressepodden fra Medier24 før sommeren:

– Man må ta med seg hele bildet og få med også de svakeste i samfunnet. De med lavest utdanning, som kanskje kjenner størst usikkerhet rundt egen økonomi, sa Langum Becker den gang.

– Men uten at det blir banalt og ovenfra og ned. Man må stille seg i øyehøyde med alle disse menneskene, la hun til.

Også den gangen understreket Langum Becker hvor viktig dette er for demokratiet. 

– Man må inkludere folk og få dem til å føle seg sett og at de forstår. Det er kjempeviktig for meg. Jeg er ikke ute etter å imponere noen eller å brife. Jeg vil genuint at folk skal forstå, føle seg sett og inkludert, sa Langum Becker.

– Jeg føler det er viktig for demokratiets del at folk skjønner økonomi, og forstår deres egen økonomiske situasjon. Både om hvilke grep man selv kan gjøre, men også hvordan alt henger sammen, sa hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS